Le Pays Noir

Le Pays Noir van Kristoff De Turck

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 240210

Le Pays Noir van Kristoff De Turck

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Deze foto is onderdeel van een fotoreeks die ik maakte te Charleroi (België, provincie Henegouwen). De naam 'Pays Noir' is afkomstig van de vele steenkoolbedrijven die in de regio actief waren. Op de foto is een detail te zien van een pijpleiding dewelke dwars over de Samber loopt en die op die manier twee afzonderlijke gebouwen - gescheiden door een waterloop - met elkaar fysiek verbindt. Het contrast van het verroeste staal met de blauwe lucht trok vrijwel onmiddellijk mijn aandacht.

Over Kristoff De Turck

"Fotografie is sobere en prachtige poëzie van de werkelijkheid"... Deze quote is van de beroemde fotograaf Ansel Adams. Zelf vertaal ik het als een 'kort adembenemend moment' dat je ervaart als je een foto voor de allereerste keer ziet. Een groot deel van mijn fotografie staat volledig in het teken van het nastreven van zo'n zeldzaam moment. Ik hecht daarbij enorm veel belang aan de juiste titel die bij een werk hoort zodat taal en beeld elkaar perfect aanvullen en zelfs versterken.

Alle werken