Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936

van Eus Driessen

- Werkcode: 321 484

Eus Driessen over Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936

De Mercedes 500K (type W29) is een grote touringcar gebouwd door Mercedes-Benz tussen 1934 en 1936. Voor het eerst tentoongesteld op de Berlin Motor Show in 1934, had deze de fabrieksaanduiding W29. Onderscheiden van de 500 sedan door de "K" voor Kompressor (Duits voor supercharger) alleen gemonteerd op deze auto's, het was de opvolger van de Mercedes-Benz 380 die net het voorgaande jaar werd geïntroduceerd. Het bood zowel een grotere, krachtigere motor als een luxueuzere carrosserie om te voldoen aan de vraag van klanten naar meer luxe en prestaties.
De 500K gebruikte dezelfde onafhankelijke ophanging als was geïntroduceerd op de 380, met een dubbele wishbone vooras, dubbele scharnierende zwenkas aan de achterkant, en afzonderlijke wiellocatie, spiraalveren en demping, een wereldprimeur. Het was dan ook een comfortabelere en beter hanterende auto dan de vorige S / SS / SSK-generatie roadsters van Mercedes uit de jaren 1920, en bood kopers een grotere aantrekkingskracht, met name het toenemend aantal vrouwelijke piloten met welstand.
Door op het gaspedaal te drukken, werd de Roots-supercharger volledig ingeschakeld, waardoor de vijfcilinder achtcilindermotor tot 160 pk (120 kW) werd geproduceerd en de auto meer dan 160 kilometer per uur (100 mph) kon rijden, terwijl hij brandstof verbruikte met een snelheid van maximaal 30 l / 100 km (9,4 mpg-imp; 7,8 mpg-US) toen dit gebeurde.
Er waren drie verschillende chassis en acht carrosserieën beschikbaar voor klanten:
Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936 vind je in de categorieën Auto's, Duitsland, Fotografie, Friedrich Geiger, Klassieker, Mercedes-Benz, Naz, Oldtimers, Roadster, Sindelfingen, Transport en Vloeistof.
Eus Driessen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Eus Driessen

Passie voor fotografie in alle vormen. Van verlaten gebouwen tot landschap, van nachtfotografie tot concert-fotografie. Door het fotograferen van verlaten gebouwen wil ik de mensen meenemen naar de verborgen wereld achter muren waar de natuur langzaam het gebouw weer terug neemt. En nu kunnen deze foto's ook aan jou muur hangen.

Alle werken van Eus Driessen


Meer weten over Eus Driessen?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936 op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936 van Eus Driessen

Koop de foto Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster 1936 van Eus Driessen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321 484
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden