Shop nu met 10% korting Nog 4 dagen en 11 uur geldig!

Middeleeuws Kasteel Doornenburg

van Moetwil en van Dijk - Fotografie

- Werkcode: 767877

Moetwil en van Dijk - Fotografie over Middeleeuws Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is een Nederlands kasteel uit de 14e eeuw. Het kasteel ligt in het oosten van de Betuwe en centraal in Gelderland, nabij het dorpje Doornenburg.

Het bestaat uit een voorburcht en een hoofdburcht, die zijn verbonden door een smalle houten brug. Het is een van de grootste en best bewaarde kastelen in Nederland.
Op de plaats van het kasteel bevond zich in de 9e eeuw al een versterkt huis, bekend onder de naam Villa Dorenburc. Hieruit is in de 13e eeuw een bescheiden kasteel ontstaan. De huidige hoofdburcht werd in de 14e eeuw gebouwd en in de 15e eeuw voltooid. In de 15e eeuw werd de voorburcht gebouwd. De voorburcht bevat woonvertrekken, een kapel, en een boerderij. Dit laatste is uniek voor een Nederlands kasteel.
Kasteel Doornenburg bleef tot in de 19e eeuw bewoond. Daarna raakte het in verval. In 1936 werd de Stichting tot Behoud van den Doornenburg opgericht, die het kasteel vanaf 1937 liet restaureren. In 1941 was de restauratie voltooid. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel vrijwel geheel verwoest. Lange tijd werd gedacht dat het was opgeblazen door de Duitsers, maar het bleek in maart 1945 te zijn getroffen door een Brits bombardement. Van 1947 tot 1968 is het kasteel weer geheel opgebouwd.

Leuk weetje: in 1968 werd onder andere op dit kasteel de televisieserie Floris opgenomen.
Middeleeuws Kasteel Doornenburg vind je in de categorieën Architectuur, Betuwe, Erfgoed, Floris (televisieserie), Fotografie, Gelderland, Geschiedenis, Kasteel Doornenburg, Kastelen, Middeleeuwen en Nederland.
Moetwil en van Dijk - Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Moetwil en van Dijk - Fotografie

Over Moetwil en van Dijk - Fotografie:
Fotograferen geeft ons energie en brengt ons op bijzondere plekken, geniet mee van onze passie! De meeste foto's zijn landschappen en natuur met mooie zonsopkomsten, zonsondergangen of met mist gemaakt in de Betuwe. Veel plezier met het bekijken van de foto's!

About Moetwil en van Dijk - Fotografie:
Photography gives us energy and takes us to special places, enjoy our passion! Most photos are landscapes and nature with beautiful sunrises, sunsets or fog taken in the Betuwe region in the Netherlands. Have fun viewing the photos!

Alle werken van Moetwil en van Dijk - Fotografie


Waarom je kiest voor Middeleeuws Kasteel Doornenburg op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Middeleeuws Kasteel Doornenburg van Moetwil en van Dijk - Fotografie

Koop de foto Middeleeuws Kasteel Doornenburg van Moetwil en van Dijk - Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 767877

Shop nu met 10% korting
Nog 4 dagen en 11 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 89 Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.