Miles Davis Schilderij 2

Miles Davis Schilderij 2 van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Miles Davis Schilderij 2 van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 559979

10% voorjaarskorting
Nog 4 dagen en 20 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 108 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch schilderij in acryl van de Amerikaans jazzcomponist en trompettist Miles Davis, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het Originele schilderij is 90 x 90 cm en beschikbaar voor de verkoop

Miles Dewey Davis III (Alton (Illinois), 26 mei 1926 - Santa Monica (Californië), 28 september 1991) was een Amerikaans jazzcomponist, trompettist en multi-instrumentalist. Hij wordt door verschillende deskundigen beschouwd als een van de meest invloedrijke, vernieuwende en originele muzikanten van de twintigste eeuw.

Davis speelde naast onder anderen Louis Armstrong, Duke Ellington en John Coltrane een grote rol in de geschiedenis van de jazz. Hij speelde verschillende stijlen, waaronder bop, cool jazz, modale jazz en jazzrockfusion. Davis was een spil in de ontwikkeling van de laatstgenoemde drie stijlen. Als gevolg hiervan wordt hij the Picasso of jazz genoemd.

De stijl van Davis is herkenbaar en origineel en oefent tot op decennia na zijn overlijden invloed uit op jazzmusici. Op een deel van zijn opnamen gebruikte Davis een harmon mute, een type demper waarmee hij het typische timbre creëerde dat tijdens de rest van zijn carrière direct met hem geassocieerd bleef worden. Ook zijn klank en speelstijl zonder de mute zijn herkenbaar, onder meer door de typische afbuigingen aan het begin of eind van de tonen en de ingehouden lyrische speelstijl met lange stiltes tussen de melodische frasen.

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken