Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam

Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam van Frans Blok

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 105304

Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
195 gratis verzending!
Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam van Frans Blok

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Molen de Noord aan het Oostplein overleefde het bombardement op Rotterdam in 1940, maar werd in 1954 alsnog door brand verwoest. Een voorstel tot herbouw werd door de gemeenteraad verworpen; de molen stond het verkeer toch maar in de weg. En daarmee werd het Oostplein de winderige verkeersknoop die de naam plein eigenlijk niet verdient.

Na 60 jaar is de molen alsnog herbouwd, al is het dan voorlopig virtueel. Niet helemaal op de oorspronkelijke plek; die lag dichter bij het eind van de Hoogstraat, maar ja, dat verkeer hé....

In de molen is een uitspanning gevestigd met terras waar broodjes geserveerd worden die gebakken zijn met zelfgemalen meel. Het voorheen grotendeels steenachtige plein is flink vergroend; het is misschien nog steeds geen echt plein maar dan in elk geval een park.

Goed, voorlopig dus alleen maar virtueel maar wie weet...

Over Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken