Monnik bij de stoepa van Mingun

Monnik bij de stoepa van Mingun van Antwan Janssen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Monnik bij de stoepa van Mingun van Antwan Janssen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 761009
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
100 gratis verzending!

Omschrijving

In het centrum van Mingun staat het begin van wat de grootste stupa ter wereld had moeten worden (150 meter hoog). Koning Bodawpaya startte in 1790 de bouw met behulp van duizenden krijgsgevangenen en slaven. In 1819 overleed de koning en kwam de bouw van de stupa stil te liggen op 1/3 van zijn totale hoogte. Geen van zijn 120!!! kinderen wilde de bouw voort zetten.
Op 23 maart 1839 werd het lot van de stupa definitief bezegeld, een sterke aardbeving zorgde ervoor dat het reeds gebouwde deel begon te scheuren en afbrokkelen. De Birmezen grappen wel eens dat dit de grootste berg bakstenen ter wereld is. Toch is hij zeker de moeite waard om te bezoeken, vanaf de top heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Rondom de stupa is het behoorlijk druk met vooral locals en veel (jonge) monniken omdat er een aantal kloosters naast de stupa liggen.

Dit werk wordt aangeboden door Antwan Janssen

Antwan Janssen profielfotoIk ben Antwan Janssen, reis- en natuurfotograaf uit Uden. Tijdens mijn vele reizen op deze aardbol probeer ik al het moois op foto vast te leggen. Zoals je op deze site ook wel kunt zien gaat mijn voorkeur uit naar landschappen, wildlife en vogels, veelal in het buitenland maar zeker ook in ons mooie Nederland.

Alle werken