NEW YORKER

van db Waterman

- Werkcode: 561 659

db Waterman over NEW YORKER

Het Wyndham New Yorker Hotel is een historisch hotel gelegen op 481 Eighth Avenue in New York City, Verenigde Staten. Het art-decohotel met 43 verdiepingen, geopend in 1930, is een middelgroot hotel met 1.083 kamers. Het bevindt zich in de wijk Garment District en Hell's Kitchen in Manhattan, in de buurt van Pennsylvania Station, Madison Square Garden en Times Square. Het gebouw van 93.000 vierkante meter (93.000 vierkante meter) biedt twee restaurants en ongeveer 33.000 vierkante voet (3.100 m2) conferentieruimte. Sinds de heropening als hotel in 1994 heeft het ongeveer $ 100 miljoen aan kapitaalverbeteringen ondergaan, waaronder lobby- en ruimtevernieuwingen en modernisering van de infrastructuur. De Unification Church kocht het gebouw in 1975 en maakt sinds 2014 deel uit van de keten Wyndham Hotels & Resorts.

Al mijn kunstwerken zijn geïnspireerd op verweerde muren met posters, afbladderende verf en allerlei dingen in verval.
Ik probeer iets nieuws te creëren, iets moois met deze elementen.
db Waterman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

Ik herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken van db Waterman


Meer weten over db Waterman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor NEW YORKER op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

NEW YORKER van db Waterman

Koop de illustratie NEW YORKER van db Waterman op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 561 659
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
218,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden

Dit werk is exclusief verkrijgbaar bij Werk aan de Muur Door vakmensen speciaal voor jou op maat gemaakt