Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 328 332

Over Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge

Ludger tom Ring de Jonge, Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, c. 1562

Dit 16de-eeuwse boeketje is uitzonderlijk zeldzaam, want vóór 1600 werden bloemstillevens nauwelijks geschilderd. Bloemen werden pas in de 17de eeuw een geliefd onderwerp voor schilderijen in Holland en Vlaanderen. Het bloemstilleven van Ludger tom Ring loopt op die ontwikkeling vooruit.

In een hoge schenkkan staat een tuiltje bloemen met narcissen, viooltjes en maagdenpalm. Op tafel liggen nog wat losse bloemen en een takje wijnruit. Oorspronkelijk was de maagdenpalm blauwpaars, maar het blauwe pigment verloor in de loop der eeuwen zijn kleur. Daardoor zien we nu de oranjebruine onderlaag.

Ludger tom Ring was de jongste telg van een kunstenaarsfamilie uit Münster. Hij leerde het vak van zijn vader en verbleef enige tijd in Holland, Vlaanderen en Engeland. In 1569 vestigde hij zich in Braunschweig waar hij overleed. Hij maakte vooral portretten en enkele bloemstillevens.
Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge vind je in de categorieën Oude meesters, Schilderijen, Stilleven, Stilleven met bloemen, Woonstijl Klassiek en ludger tom ring de jonge.

Waarom kiest voor Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge uit de oude meesters collectie

Koop Narcissen, maagdenpalm en viooltjes in een kan, Ludger tom Ring de Jonge als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 328 332
Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
285,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden