New York 1935

New York 1935 van Timeview Vintage Images

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 323457

New York 1935 van Timeview Vintage Images

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
85 gratis verzending!
New York 1935 van Timeview Vintage Images

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Deze foto laat mooi zien dat Manhattan zeventig jaar geleden ook al aardig de lucht in was geschoten. Chrysler Building, gebouwd in 1930 als hoofdkantoor van de automobieltycoon Walter Chrysler, was vier maanden lang het hoogste gebouw van New York. In 1931 werd het voorbijgestreefd door Empire State Building, dat hiervoor speciaal een extra top toevoegde. Chrysler Building is nog wel steeds het hoogste bakstenen gebouw ter wereld. Het dankt zijn populariteit vooral aan de markante koepel, die 's avonds nog meer opvalt door de uitgekiende verlichting. De foto is genomen vanaf de grote concurrent. Op de achtergrond zien we de East River, met wat nu Roosevelt Island heet, en de Queensboro Bridge, die Manhattan verbindt met Queens. Een prachtige foto voor iedereen die van de Big Apple houdt. En wie doet dat niet? (Collectie Timeview, USA, New York Chrysler Building 1940s)

Over Timeview Vintage Images

Timeview Vintage Images profielfotoTimeview beheert een enorme collectie historische, analoge fotografie. De basis van de collectie bestaat uit (glas)negatieven, afkomstig uit privé collecties. We verwerven collecties negatieven inclusief de rechten van voornamelijk amateur fotografen. Het archief omvat het gehele analoge tijdperk van ± 1870 tot 1980. Het bedrijf bezit circa een half miljoen beelden.

Alle werken