New York City - Brooklyn Bridge (Zwart-Wit maar incl. gekleurde Amerikaanse  vlag)

New York City - Brooklyn Bridge (Zwart-Wit maar incl. gekleurde Amerikaanse vlag) van Maurits Simons

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

New York City - Brooklyn Bridge (Zwart-Wit maar incl. gekleurde Amerikaanse vlag) van Maurits Simons

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 160800
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De in 1883 gebouwde Brooklyn Bridge is een hangbrug in New York City in de Verenigde Staten. Ze gaat over de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan, evenals de Manhattan Bridge. De architecten waren John en Washington Roebling, vader en zoon, zij wilden de mooiste brug ter wereld creëren. De vrouw van Washington maakte de brug uiteindelijk af.

De brug is 1825 meter lang, en de grootste overspanning is 486 meter. Daardoor had de brug tot de bouw van de Williamsburg bridge in 1903 de langste overspanning ter wereld. Momenteel (2008) is het de 64e hangbrug ter wereld qua overspanning.

Tijdens de bouw van de brug zijn 27 arbeiders gestorven door een val van de kabels en ten gevolge van de caissonziekte door het werk aan de pylonen onder de waterspiegel.

Door het voltooien van de brug en door zijn recordlengte ontstond een nieuwe opvatting over de stedelijke schaal van New York. In de brug wordt de tegenstelling duidelijk tussen de oude materialen en de nieuwe materialen van het nieuwe tijdperk, de massieve dragers en de 'fijne' bekabeling die het wegdek draagt.

De brug werd een nationaal symbool voor de hereniging en de verbondenheid na de burgeroorlog in de jaren 60 van de 19e eeuw.

Op 23 mei 2008 werd het 125-jarige bestaan van de Brooklyn Bridge groots gevierd.

Op de Brooklyn Bridge zit ook een stadszegel van Nederlandse afkomst die dateert uit 1834 waar op te lezen is "Eendraght Maakt Magt" (Eendracht maakt macht).

Over Maurits Simons

Maurits Simons profielfotoMaurits houdt van fotograferen, helemaal als hij de wereld gaat verkennen :)

Alle werken