North American B-25 Mitchell tijdens zonsopkomst op Ellington Airport in Houston, Texas.

North American B-25 Mitchell tijdens zonsopkomst op Ellington Airport in Houston, Texas. van Jaap van den Berg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

North American B-25 Mitchell tijdens zonsopkomst op Ellington Airport in Houston, Texas.

van Jaap van den Berg

North American B-25 Mitchell tijdens zonsopkomst op Ellington Airport in Houston, Texas. van Jaap van den Berg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 802859
Kies het materiaal Meer informatie
Behang
Kies materiaal opties Speciale wens?
Vul jouw maten in en kies de uitsnede
cm
cm
We printen het behang op stroken van 47,5 cm breed. Bij de gekozen maat tellen we 10 cm op zodat je marge hebt. Meer uitleg over de marges.
207 gratis verzending!

Omschrijving

North American B-25 Mitchell tijdens zonsopkomst op Ellington Airport in Houston, Texas.

De North American B-25 Mitchell was een Amerikaanse middelzware bommenwerper van de vliegtuigproducent North American Aviation. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze op alle fronten ingezet, maar voornamelijk boven de Stille Oceaan. Er zijn tal van verschillen tussen de opeenvolgende versies, naarmate het ontwerp werd aangepast in de loop van de oorlog.

De B-25 is vooral bekend geworden door de Doolittle Raid op Tokio, in april 1942, geleid door luitenant-kolonel Doolittle en was bedoeld om Japan een morele klap toe te brengen maar ook om de Amerikanen een hart onder de riem te steken. De B-25's stegen op van het vliegdekschip USS Hornet (CV-8), een unicum voor deze vliegtuigen die daarvoor niet ontworpen waren.

Van deze bommenwerper zijn er in alle versies bijna 10.000 exemplaren gebouwd. Het was in productie vanaf 1939 en de laatste exemplaren verlieten in 1945 de fabriek.

Deze B-25 heb ik gefotografeerd op 20 oktober 2019 tijdens de Wings over Houston Airshow.

Dit werk wordt aangeboden door Jaap van den Berg

Jaap van den Berg profielfotoIk ben Jaap van den Berg en fotografie is sinds 2010 een hele grote passie van mij geworden. Vanaf die tijd reis ik de hele wereld over om foto's te maken van vooral militaire vliegtuigen. Maar naast vliegtuigen vind ik het ook geweldig om van andere onderwerpen foto's te maken zoals landschappen, architectuur, bloemen, dieren, schepen en hijskranen. Avondfotografie en macrofotografie doe ik ook graag.

De foto's die ik maak worden beperkt nabewerkt. Ik gebruik hiervoor Adobe Lightroom. Bewerken is voor mij: foto bijsnijden, eventueel horizon goed zetten, kleine onzuiverheden zoals stofplekjes op de sensor verwijderen en waar nodig wat instellingen van het licht aanpassen.

Foto's probeer ik bij voorkeur met een lage ISO waarde te maken zodat ik zo min mogelijk last heb van ruis. Soms ontkom ik daar toch niet aan en daar waar mogelijk en toelaatbaar corrigeer ik het ruisniveau van de foto.

Mijn doel is om de gemaakte foto's zo natuurgetrouw mogelijk te presenteren.

Alle werken