North American F-86K "Kaasjager" tentoongesteld op het platform van het Nationaal Militair

North American F-86K "Kaasjager" tentoongesteld op het platform van het Nationaal Militair van Jaap van den Berg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

North American F-86K "Kaasjager" tentoongesteld op het platform van het Nationaal Militair

van Jaap van den Berg

North American F-86K "Kaasjager" tentoongesteld op het platform van het Nationaal Militair van Jaap van den Berg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 797088
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

North American F-86K "Kaasjager" tentoongesteld op het platform van het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg in augustus 2020.

Eind 1955 werd de eerste serie van in totaal 63 F-86K’s geleverd aan de Koninklijke Luchtmacht. De gehele serie waarvan de laatste twee door Fiat afgeleverd werden, was in april 1957 compleet. De squadrons 700, 701 en 702 werden met het toestel uitgerust en waren gestationeerd op de Vliegbases Soesterberg en Twente. In 1959 ging ook 700 naar de Vliegbasis Twente. Ze kregen de registraties Q-237 t/m Q-350 en Q-875 t/m Q-902. De F-86K’s zijn tot 1964 in gebruik geweest. In ons land stond de F-86K bekend als Kaasjager. De herkomst hiervan is twijfelachtig. Het kan herleiding zijn van de “K” s maar in de tijd van aankomst was een prominente Amsterdammer, de heer Kaasjager, in het nieuws omdat hij het parkeerprobleem op wilde heffen door de grachten te dempen.

De F-86K van het NMM met registratie Q-305 is nooit in dienst geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. Het toestel is afkomstig van de Italiaanse luchtmacht. Het had de registratie 51-23 en later 51-67. Het toestel was in dienst van 51st Stormo op de Vliegbasis Rimini als doelsleper. Het toestel werd in 1973 overgevlogen van Italië naar de Vliegbasis Deelen. Op dat moment had het toestel 2588 uren gevlogen. Het toestel was precies op tijd voor de viering van 60 jaar KLu op 30 juni 1973. Nog in hetzelfde jaar werd het toestel overgedragen aan het Militaire Luchtvaartmuseum en m

Dit werk wordt aangeboden door Jaap van den Berg

Jaap van den Berg profielfotoIk ben Jaap van den Berg en fotografie is sinds 2010 een hele grote passie van mij geworden. Vanaf die tijd reis ik de hele wereld over om foto's te maken van vooral militaire vliegtuigen. Maar naast vliegtuigen vind ik het ook geweldig om van andere onderwerpen foto's te maken zoals landschappen, architectuur, bloemen, dieren, schepen en hijskranen. Avondfotografie en macrofotografie doe ik ook graag.

De foto's die ik maak worden beperkt nabewerkt. Ik gebruik hiervoor Adobe Lightroom. Bewerken is voor mij: foto bijsnijden, eventueel horizon goed zetten, kleine onzuiverheden zoals stofplekjes op de sensor verwijderen en waar nodig wat instellingen van het licht aanpassen.

Foto's probeer ik bij voorkeur met een lage ISO waarde te maken zodat ik zo min mogelijk last heb van ruis. Soms ontkom ik daar toch niet aan en daar waar mogelijk en toelaatbaar corrigeer ik het ruisniveau van de foto.

Mijn doel is om de gemaakte foto's zo natuurgetrouw mogelijk te presenteren.

Alle werken