Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r van Jaap van den Berg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r

van Jaap van den Berg

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r van Jaap van den Berg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 797047
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met registratie TP-19 van het 306 squadron van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

De Thunderflash werd uit de Thunderstreak ontwikkeld. In de neus zijn zes camera’s ingebouwd. In 1956 werden er 24 aan de Koninklijke Luchtmacht geleverd als vervanger voor de Lockheed RT-33A. De toestellen waren ingedeeld bij het 306 squadron dat was gestationeerd op Laarbruch (West-Duitsland) en later op de Vliegbasis Deelen. Het toestel heeft dienst gedaan tot 1963, een aantal is toen overgedragen aan Griekenland en Turkije. De TP-19 werd op 23 april 1963 overgedragen aan de Griekse luchtmacht. In 1987 bleek dat er op de Griekse basis Larissa nog zeven Thunderflashes rondvlogen waaronder de P-5 van het 306 squadron. De Griekse majoor John Noitis heeft dit toestel in 1988 overgevlogen naar vliegbasis Volkel. Daar werd het toestel in de Nederlandse kleuren gespoten en kreeg het de oude registratie TP-19. Dankzij de bemiddeling van de Amerikaanse ambassade in Den Haag werd het toestel aan het Militaire Luchtvaartmuseum geschonken.

Dit werk wordt aangeboden door Jaap van den Berg

Jaap van den Berg profielfotoIk ben Jaap van den Berg en fotografie is sinds 2010 een hele grote passie van mij geworden. Vanaf die tijd reis ik de hele wereld over om foto's te maken van vooral militaire vliegtuigen. Maar naast vliegtuigen vind ik het ook geweldig om van andere onderwerpen foto's te maken zoals landschappen, architectuur, bloemen, dieren, schepen en hijskranen. Avondfotografie en macrofotografie doe ik ook graag.

De foto's die ik maak worden beperkt nabewerkt. Ik gebruik hiervoor Adobe Lightroom. Bewerken is voor mij: foto bijsnijden, eventueel horizon goed zetten, kleine onzuiverheden zoals stofplekjes op de sensor verwijderen en waar nodig wat instellingen van het licht aanpassen.

Foto's probeer ik bij voorkeur met een lage ISO waarde te maken zodat ik zo min mogelijk last heb van ruis. Soms ontkom ik daar toch niet aan en daar waar mogelijk en toelaatbaar corrigeer ik het ruisniveau van de foto.

Mijn doel is om de gemaakte foto's zo natuurgetrouw mogelijk te presenteren.

Alle werken