Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r

van Jaap van den Berg

- Werkcode: 797047

Jaap van den Berg over Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met registratie TP-19 van het 306 squadron van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

De Thunderflash werd uit de Thunderstreak ontwikkeld. In de neus zijn zes camera’s ingebouwd. In 1956 werden er 24 aan de Koninklijke Luchtmacht geleverd als vervanger voor de Lockheed RT-33A. De toestellen waren ingedeeld bij het 306 squadron dat was gestationeerd op Laarbruch (West-Duitsland) en later op de Vliegbasis Deelen. Het toestel heeft dienst gedaan tot 1963, een aantal is toen overgedragen aan Griekenland en Turkije. De TP-19 werd op 23 april 1963 overgedragen aan de Griekse luchtmacht. In 1987 bleek dat er op de Griekse basis Larissa nog zeven Thunderflashes rondvlogen waaronder de P-5 van het 306 squadron. De Griekse majoor John Noitis heeft dit toestel in 1988 overgevlogen naar vliegbasis Volkel. Daar werd het toestel in de Nederlandse kleuren gespoten en kreeg het de oude registratie TP-19. Dankzij de bemiddeling van de Amerikaanse ambassade in Den Haag werd het toestel aan het Militaire Luchtvaartmuseum geschonken.
Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r vind je in de categorieën Fotografie, Griekse luchtmacht, Koninklijke Luchtmacht, Militaire luchtvaart (algemeen), Museum, Nationaal Militair Museum, Republic Aviation Company, Republic RF-84 Thunderflash, Soesterberg, Straaljager, Verkenningsvliegtuig en Vliegtuigen.
Jaap van den Berg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jaap van den Berg

Ik ben Jaap van den Berg, woon in Den Haag en fotografie is sinds een jaar of 10 een grote hobby van mij. Een andere grote hobby zijn vliegtuigen. Deze twee hobby's zijn bijzonder goed te combineren. Sinds een jaar of 10 reis ik de hele wereld over om foto's te maken van vliegtuigen, het liefst militaire toestellen.
Verder vind ik het ook leuk om van andere onderwerpen foto's te maken zoals landschappen, architectuur, bloemen, dieren, schepen en hijskranen. Avondfotografie en macrofotografie doe ik ook zo nu en dan, erg leuk om te doen.

Ik maak de foto's vooral voor mijzelf en mijn Facebookpagina. In 2021 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik een shop begonnen op https://www.werkaandemuur.nl.
Dat andere mensen plezier hebben van mijn foto's, door een werk te kopen en deze thuis of op kantoor op te hangen, vind ik een hele eer.

De foto's die ik maak worden door mij beperkt nabewerkt. Ik gebruik hiervoor Adobe Lightroom. Met bewerken bedoel ik: een foto bijsnijden, eventueel horizon goed zetten, kleine onzuiverheden zoals stofplekjes op de sensor verwijderen en waar nodig wat instellingen van het licht aanpassen.

Foto's probeer ik bij voorkeur met een lage ISO waarde te maken zodat ik zo min mogelijk last heb van ruis. Soms ontkom ik daar toch niet aan en daar waar mogelijk en toelaatbaar corrigeer ik het ruisniveau van de foto.

Mijn doel is om de gemaakte foto's zo natuurgetrouw mogelijk te presenteren.

Alle werken van Jaap van den Berg


Waarom je kiest voor Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r van Jaap van den Berg

Koop de foto Nostalgie: Republic RF-84F Thunderflash fotoverkenningsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht met r van Jaap van den Berg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 797047
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
98 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.