Notabele namen op de Eiffeltoren Parijs

Notabele namen op de Eiffeltoren Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Notabele namen op de Eiffeltoren Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 87735

10% voorjaarskorting
Nog 6 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 92 gratis verzending!

Omschrijving

Detail van de Eiffeltoren met 5 van de 72 namen van de wetenschappers, ingenieurs en enkele andere notabele mensen die bijgedragen hebben aan de Eiffeltoren. De namen zijn gegraveerd, maar werden in het begin van de twintigste eeuw weggeschilderd en in de jaren tachtig weer gerestaureerd door de "Société nouvelle d'exploitation de la Tour Eiffel", een maatschappij die gecontracteerd was om de toren zakelijk te exploiteren.

De namen die (geheel of gedeeltelijk zichtbaar zijn) op de foto: Augustin Louis Cauchy (wiskundige), Eugene Belgrand (ingenieur), Henri Victor Regnault (scheikundige en natuurkundige), Augustin Jean Fresnel (natuurkundige), Gaspard de Prony (ingenieur), Louis Vicat (ingenieur).

De Eiffeltoren staat op de linkeroever van de Seine en is ontworpen door Maurice Koechlin en Emile Nouguiert, twee medewerkers van Gustav Eiffel. Eiffel vond het ontwerp in eerste instantie niet mooi, maar kocht het ontwerp in 1884 van zijn twee medewerkers. De toren is gebouwd tussen 1887 en 1889 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889.

Over Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoWelkom in mijn shop bij Werk aan de Muur. Ik maak graag eenvoudige foto's met een serene sfeer. En niet alleen de natuur is daarbij een dankbaar onderwerp, ook een stad als Parijs of eenvoudige voorwerpen inspireren me tot het maken van sfeervolle, nostalgische en ook abstracte beelden. Bij mijn abstracte foto's daag ik de kijker uit om eens stil te staan bij wat je ziet. Een andere kijk biedt vaak een nieuw perspectief...

Alle werken