Olympic Spirals of Cars

Olympic Spirals of Cars van Tis Veugen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Olympic Spirals of Cars

van Tis Veugen

Olympic Spirals of Cars van Tis Veugen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 680139
Kies het materiaal Meer informatie
Naadloos behang
Kies materiaal opties Speciale wens?
Vul jouw maten in en kies de uitsnede
cm
cm
We printen het behang uit één stuk. Bij de gekozen maat tellen we 10 cm op zodat je marge hebt. Meer uitleg over de marges.
437 gratis verzending!

Omschrijving

Doyle-cirkels raken elkaar precies met verschillende stralen en een spiraalvormig hexagonaal patroon. In deze afbeelding is de rand van de cirkels zo doorgetrokken dat aangrenzende randen in elkaar grijpen. De rand en het interieur van een cirkel bestaan uit een vlakvulling van auto's. De Doyle-configuratie van P = 9 en Q = 12 kan worden gecontroleerd door te starten vanaf de rode cirkel in de linker benedenhoek. Met de klok mee omhoog gaande langs 9 buurcirkels eindig je in dezelfde cirkel als je naar rechts gaat tegen de klok in langs 3 buurcirkels. Verder met de klok mee gaande langs nog eens 3 cirkels eindig je bij de derde cirkel van de derde spiraalarm tussen de twee eerder genoemde spiraalarmen. Overigens vormde M.C. Escher's Snakes de inspiratie voor deze afbeelding.

Dit werk wordt aangeboden door Tis Veugen

Tis Veugen profielfotoMijn opleiding tot wiskundige en mijn ervaring als software programmeur zijn de basis elementen voor het ontwerpen van mijn kunstwerken. Sinds mijn pensioen in 2019 heb ik een begin gemaakt met het creëren van digitale kunst met een wiskundige inslag. De werken van M.C. Escher vormen hierbij een bron van inspiratie. Dankzij zelf ontwikkelde programma's op de computer ben ik in staat aan Escher's werken extra dimensies toe te voegen in de vorm van structuren met fotografisch materiaal.

Alle werken