Opgraving op  Domplein in Utrecht

Opgraving op Domplein in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 140432

Opgraving op Domplein in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Proefopgraving bedoeld om te onderzoeken of de resten onder het plein duurzaam behouden kunnen blijven om te tonen in een ondergronds publiekscentrum.

Dit publiekscentrum is er inmiddels (geopend in juni 2014) en heet DOMunder.

DOMunder legt 2000 jaar geschiedenis bloot, waaronder vijf meter hoge pilaarfundamenten van het schip van de Domkerk en resten van zijn voorganger: de Romaanse Dom. Onder het eeuwenoude plein volg je een route waar je met een speciale zaklamp archeologische vondsten kunt ontdekken. De geschiedenis komt letterlijk tot leven als de lamp verhalen en animaties activeert.

Deze foto is genomen in de avond van 28 juni 2011.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds. Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

De foto van jouw keuze vind je het makkelijkst op donkerutrecht.nl Onder elke foto staat de button 'deze wil ik aan mijn muur', zo kom je bij de foto in de webshop hier bij Werk aan de Muur. Via donkerutrecht.nl kun je ook verjaardagskalenders, ansichtkaarten en kadobonnen kopen.

Alle werken