Oud Hollandse Stoofpeertjes

Oud Hollandse Stoofpeertjes van Monique van Velzen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Oud Hollandse Stoofpeertjes van Monique van Velzen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 75460
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
88 gratis verzending!

Omschrijving

De stoofpeer, vooral op tafel als bijgerecht in herfst en winter bij een wildgerecht. De bekendste rassen zijn Gieser Wildeman en Saint Rémy. Terwijl er zo?n 700 perensoorten aan het eind van de 17e eeuw waren! In de oude literaire werken komen we de stoofpeer voor de eerste keer tegen in Odyssee van dichter Homerus (9de eeuw voor Christus). Ook de Romeinen beschreven verschillende rassen stoofperen. Door de kruistochten ontstonden er in Europa nieuwe variëteiten, vooral de kloosters speelden daarbij een belangrijke rol.
De bereiding: Schil de peren na het afspoelen en laat het steeltje en de peer verder intact, zet ze net onder water in een pan. Stoof de peren op zo?n laag mogelijke warmtebron, met een kaneelstokje en een scheutje rode wijn of port tot ze zacht en mooi rozerood van kleur zijn. Na een uurtje zijn de meeste stoofperen al gaar maar pas na drie uur zijn ze roze tot rood van kleur.

Over Monique van Velzen

Monique van Velzen profielfotoDe tijd staat even stil......Een winterdag in pasteltinten, een nevelige lentemorgen, zomerse rust in augustus, het najaar: vergankelijkheid in kleur, geur en licht! Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de seizoenen. In 2006 kreeg ik meer tijd en door het volgen van cursussen bij FRB Fotografie werd ik langzamerhand volledig gegrepen door fotografie en ben ik mij steeds blijven ontwikkelen. Het feit dat ik in een prachtig buitengebied van Friesland woon, heeft zeker bijgedragen aan een voorkeur voor het fotograferen van landschappen, het vastleggen van de bijzondere momenten. De tijd staat niet stil, het licht, de lucht en de sfeer veranderen continu! Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden gestart met het fotograferen van stillevens, het aloude ambacht van componeren met licht en vorm. Het leven staat letterlijk even stil. Een idee ontstaat, de uitvoering en het fijn tunen, gaat vooral ook over de kunst van het weglaten.

Alle werken