Oude ramen van de Zwevegemse centrale "Transfo"

Oude ramen van de Zwevegemse centrale "Transfo" van Christophe Fruyt

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Oude ramen van de Zwevegemse centrale "Transfo" van Christophe Fruyt

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 75041
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
81 gratis verzending!

Omschrijving

De Zwevegemse centrale was eigendom van energieproducent Electrabel. Het domein is negen hectare groot en werd net voor de Eerste Wereldoorlog aangelegd. Het domein bevatte een elektriciteitscentrale, administratieve gebouwen, dienstwoningen en groenaanleg. De stoomproductie werd in 2001 stopgezet, waardoor ook de productie van stoom en warm water voor de firma Bekaert en het stadsverwarmingsnet definitief tot het verleden behoorde. De centrale werd vervangen door een nieuwe vestiging te Ruien in het jaar 1958 met een grotere capaciteit. Daarna bleef de centrale van Zwevegem nog een tijdje actief als reserve centrale. Electrabel verkocht de site in 2004 aan de gemeente Zwevegem en de intercommunale Leiedal, die samen een nieuwe toekomst in petto hebben voor de voormalige elektriciteitscentrale.
Fotograaf Christophe Fruyt.

Over Christophe Fruyt

Christophe Fruyt profielfotoIk ben een creatief persoon en dat uit zich vooral in het maken van foto’s.
Ik woon in Zwevegem samen met nog een ander creatief persoon Sabien, zij heeft vooral een passie voor klassieke muziek.
Mijn passie voor fotografie is vooral gekomen door dat ik een reiziger en natuurliefhebber ben.
Wat heeft fotografie met die 2 dingen te maken hoor ik je al denken. Wel nooit zelf prachtige dingen gezien onderweg, maar dit niet kunnen delen met anderen…
Fotografie is hier een schitterende oplossing voor. Nu ja, een fototoestel kopen is één ding maar mooie foto’s maken een ander. Teleurgesteld door de resultaten ben ik me gaan verdiepen in de wereld van de fotografie met uiteindelijk een opleiding fotografie als gevolg.
Natuurfotografie was een logische richting voor mij. De opleiding heeft me wel doen proeven van andere richtingen. Urban, architectuur en macrofotografie zijn dan ook een groot deel van mijn foto’s gaan uitmaken.
Een passie was geboren.

Alle werken