Oude verlaten Mouterij

van Karl Smits

- Werkcode: 977 345

Karl Smits over Oude verlaten Mouterij

Dit is een beeld van een oven in een mouterij. Een mooi stukje industrie intrigeert mij namelijk altijd. In deze mouterij werden graankorrels omgezet in mout door ze in water te laten weken. Vervolgens te laten ontkiemen en vervolgens te drogen. De mout wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het brouwen van bier en whisky. Ik had nooit eerder een mouterij bezocht. Deze oven met schoorstenen die door het dak gaan, zijn enorm impressionant. Ik kan het moeilijk beschrijven maar dit beeld verteld meer dan woorden. De schrale lichtinval was op dit ogenblijk van de dag juist ideaal. Toch gebruikte ik de HDR techniek om ook details uit de hoge lichten alsook uit de schaduwen nog weer te geven. Het contrast in kleur tussen schaduw en licht is groot. Dit maakt dat het beeld in balans is, en tegelijk niet heel kil, of heel warm aanvoelt. De meters hoge dikke muren staan in een mooi verval en zo krijgen de stenen verschillende schakeringen mee. De oven staat heel gecentreerd op de foto, maar dit breekt niet af dat de interesse naar het volledige beeld gaat. Voor mij was dit het hoogtepunt van deze site en daarom heb ik veel met veel aandacht dit beeld gemaakt en na bewerkt met veel passie voor deze verlaten industriële historie.
Oude verlaten Mouterij vind je in de categorieën Architectuur, Architectuurfotografie, Artwork (kunst), Fotografie, High dynamic range, Industrie, Industrieel erfgoed, Mouterij, Oven (apparaat), Verbrandingskamer, Verlaten plekken en 2021.
Karl Smits profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karl Smits

Om licht, kleur, actie, mensen of andere dingen of plaatsen te zien is normaal vanzelfsprekend.
Om ze tot leven te laten komen in foto's of websites of ze als het ware te laten branden op jou netvlies, heb je Refined Retinas nodig !

Alle werken van Karl Smits


Waarom je kiest voor Oude verlaten Mouterij op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Oude verlaten Mouterij van Karl Smits

Koop de foto Oude verlaten Mouterij van Karl Smits op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 977 345
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
123 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.