Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970

van Martin Melis

- Werkcode: 321 517

Martin Melis over Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970

Deze Porsche was erg opzienbarend vanwege de unieke samenstelling van de auto. Het chassis was van aluminium, de carrosserie van glasvezelversterkte kunststof en de motor was een zogenaamde 180°-V12 (een combinatie van twee Porsche 911 motoren). De Porsche 917 is een iconische racewagen die een hoofdrol speelt in de film ‘Le Mans’ met Steve McQueen als Michael Delaney. Middelpunt in deze film is het duel tussen de Duitser Stahler in een Ferrari 512LM en de Amerikaan Delaney in een Porsche 917. Delany rijdt onder hoge druk, omdat hij in het voorgaande jaar bij een ernstig ongeluk betrokken was waarbij een vriend om het leven kwam.
Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970 vind je in de categorieën Autoracen, Bestsellers in Duitsland, Collage, Digitale Kunst, Film, Illustraties, Le Mans, Porsche, Porsche 917, Schilderijen en Steve McQueen.
Martin Melis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Martin Melis

Van jongs af aan wilde ik illustrator en kunstenaar worden. Elk vrij moment besteedde ik al tekenend, kleurend en schilderend. Ik werd geïnspireerd door het werk van bekende kunstenaars. Ik begon te tekenen met de hand – met potlood, acryl- en waterverf op art board of op canvas. Ik was in de jaren 80 dé topvisualiser voor o.a. Volvo Nederland en DAF Trucks en heb o.a. voor deze bedrijven talloze visuals, illustraties en artposters gemaakt. Dit verklaart voor het merendeel mijn passie voor auto’s. Ik was altijd al gefascineerd door de mooie lijnen en spannende details ervan. Daarnaast werkte als vormgever, illustrator en animator voor designstudios en voor grote reclamebureaus. Inmiddels werk ik al vele jaren succesvol als zelfstandig ondernemer in mijn studio aan huis. ClassicCar-Art is voor mij een ‘side-project’ waar ik veel energie in stop maar er evenveel weer uithaal. Een uit de hand gelopen hobby eigenlijk of het weer oppakken van mijn eerste grote liefde: het tekenen en schilderen, maar dan met de vrijheden die het digitale tijdperk te bieden heeft.

Alle werken van Martin Melis


Waarom je kiest voor Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970 als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970 van Martin Melis

Koop de illustratie Porsche 917 K - Steve McQueen 'Le Mans' - 1970 van Martin Melis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 321 517
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
208,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden