Portret van Johanna Staude, naar het werk van Gustav Klimt van MadameRuiz

Werkcode: 1 043 320 Kopieer de werkcode

MadameRuiz profielfoto Het halflange portret van Johanna Staude is één van de laatste vrouwelijke portretten in het oeuvre van Wiener Secession * kunstenaar Gustav Klimt. Klimt maakte dit portret in 1917-18.
* Wiener Secession is vergelijkbaar met het Franse Art Nouveau en de Duitse Jugendstil.

De vrouw, Johanna Staude werd in 1883 in Wenen geboren als Johanna Widlicka. Zij zal hier dus circa 34 jaar geweest zijn. Gedurende de eerste wereldoorlog was zij getrouwd met Franz Staude. Wie zij was of wat ze deed als professie is niet compleet duidelijk, wel lijkt het te gaan om een zeer modieuze vrouw, gezien het korte kapsel en de blouse, gemaakt van een Wiener Werkstätte-stof. De stof met blauwe bladeren werd ontworpen door de studente kunstnijverheid en Wiener Werkstätte-medewerkster Martha Alber. De kleuren contrasteren enorm met de roodoranje achtergrond waar Johanna voor geplaatst is. Wat daarnaast direct opvalt is de zwarte boa van veren om haar nek. Deze boa trekt de aandacht direct naar haar gezicht, die op deze manier, mede door haar donkere haar, omlijst wordt door een groot licht-donker contrast.

Volgens haar eigen verklaring poseerde Johanna Staude niet alleen voor Gustav Klimt. De Weense poseerde namelijk ook voor een andere zeer bekende kunstenaar: Egon Schiele.

Het portret straalt rust uit door een, zeker voor Gustav Klimt, zeer rustige compositie. Ook al gebeurt er van alles in de kleding van de vrouw, de compositie is een centraal compositie, die zich uitstrekt van boven tot beneden. En dat over een vrij rechte lijn. Haar gezicht staat vrij statisch en slechts met een heel klein, bijna onzichtbaar knikje, boven haar lichaam. En van Gustav Klimt zijn we dit wel anders gewend. Zo zie je bijvoorbeeld bij 'De Kus' dat de lichamen zich in compleet vreemde richtingen buigen. Soms is knakken dan ook een betere woordkeuze.

Het schilderij is heerlijk polychroom met kleuren als rood, oranje, blauw en paars, zwart en beige.

Het schilderij is digitaal 'opgepoetst' tot een krachtig, eigentijds beeld. Het origineel van dit werk is digitaal te vinden onder https://sammlung.belvedere.at/objects/4302/johanna-staude , inventarisnummer 5551 en te bezichtigen in Museum Belvedere in Wenen.

Dit werk wordt aangeboden door MadameRuiz

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem.

Ik ben bekend geworden met mijn inkt portretten via het televisie programma VTWonen Weer verliefd op je huis (februari 2021). Ik maak veel inkt portretten van én voor particulieren; van zwangerschapsportretten, huwelijksportretten, kindportretten, liefdesportretten en familieportretten tot portretten van huisdieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Deze inkt portretten zijn overigens allemaal handwerk, getekend en geschilderd met oost indische inkt op aquarelpapier.

Sinds maart 2022 heb ik een enorm plezier ontdekt in het creeeren van digitale schilderijen. Met Photoshop schilder ik mijn gedachten middels digitale penselen en verkoop ik deze resultaten via Werk aan de Muur / ArtHeroes. Trots ben ik op de hoeveelheid schilderijen die al bij mensen aan de muur sieren. Wellicht is jouw muur nu aan de beurt :) Dat lijkt mij super leuk! En.... maak dan meteen even een fotootje :)

Meer weten over MadameRuiz?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.727 klanten geven ons een 4,7 / 5

    John
    Nederland
    4.5 / 5

    Goede kwaliteit van een bijzonder mooie reproductie
    Koste even wat moeite met uitpakken, maar wat uit de verpakking kwam was zeer de moeite waard. De grote reproductie hangt nu boven de piano en we hebben van menigeen al heel positieve berichten gekregen!

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2020
    Peet
    Nederland
    5 / 5

    In een woord geweldig!!!
    Goeie communicatie,leuk dat jullie vragen om een foto,meeleven met de klant,bezorging was ook perfect geregeld.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2020
    Fam. Jansen
    Nederland
    4.5 / 5

    Leuk persoonlijk contact als je vragen hebt en je krijgt ook heel snel een reactie. Wij hadden een ‘spoedverzoek’ en dat wat geen enkel punt. Goede service dus! De kwaliteit van het papier is goed en het resultaat in de kamer is een echte metamorfose.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2017
    gre bloemberg
    Nederland
    5 / 5

    prachtig
    Het is nog mooier dan ik verwachtte Ben er heel blij mee Ziet er verzorgd uit

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2019
    Harry
    Nederland
    5 / 5

    Wij zijn zeer tevreden.
    Super service . Erg mooie foto . Ga zeker nog een volgende bestellen. Ga zo door.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019
    Anja
    Nederland
    5 / 5

    Het schilderij voldoet helemaal aan de verwachtingen.
    Ik werd goed op de hoogte gehouden van de procedure en voortgang en aflevering van het produkt. Het ziet er heel mooi en haarscherp uit. Ook de kleuren zijn erg mooi; precies als op de afbeelding.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2019
    V.o.f. Intraplant
    Nederland
    5 / 5

    Gisteren zijn mijn twee schilderen geleverd. Prachtige kwaliteit. Ik ben heel erg tevreden met mijn eye-catchers. De keuze is enorm, goede communicatie, snelle levering. Een dikke tien!

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in maart 2020
    Michiel
    Nederland
    5 / 5

    Hele fijne en snelle afhandeling. Bestelling was helaas vertraagd door de vakantieperiode van de productie, maar Werkaandemuur bood direct een alternatieve oplossing.

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2017
    dorine van de Oever
    Nederland
    5 / 5

    Wat een top service, en wat bieden ze snelle en goede oplossingen. Ook denken ze fijn en snel met je mee. Het zijn echt toppers

    Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in november 2022
    Peter
    Nederland
    5 / 5

    Klasse hoe de kwaliteit, opvolging na de bestelling en levering zo vlekkeloos verlopen zijn.
    Oeps, de marge voor de beginzin was een beetje kort, maar dan maak ik het hier maar goed. Wat ben ik blij als een kind dat Sinterklaas net op bezoek heeft gekregen en dat dankbaar alle cadeautjes begint uit te pakken. En er vooral van geniet. Toen ik mijn keurig verpakte pakket voorzichtig opende, zag ik beetje bij beetje de kracht en de rauwe puurheid dat dit canvasdoek voor mij uitstraalt. Ik ben zo een beetje een vintage-lover die niet zo houdt van 'gepolijste' kunst. Voor mij moet er iets menselijks in zitten, iets gedurfder dan mainstream en dat heb ik hierbij gevonden. Het past perfect in mijn gedurfde interieur dat heel veel zegt over wat ik belangrijk vind in mijn leven. Mag ik Stephanie nog even bedanken voor haar aangename, vriendelijke manier waarop ze mij per mail begeleid heeft naar mijn prachtige aankoop? Stephanie, zulke klasse waardeer ik ! Jou gedrevenheid geeft een extra toets aan de beleving van dit prachtig kunstwerk. (Heb overigens al meerdere complimentjes gekregen over mijn nieuwe 'muuraanwinst')! Lieve groetjes, Peter Van den Veyver

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2021
    Agaath
    Nederland
    5 / 5

    Veel keus en veel mogelijkheden. Deskundig advies en prima service. Wij zijn erg tevreden

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2017
    Billy en Unice
    Nederland
    5 / 5

    GEWELDIG.
    Mijn ervaring met Team Werk aan de Muur is in 1 woord GEWELDIG. Altijd heel vriendelijk. Denken graag mee met de klant en houden ook rekening met specifieke wensen. Doen hun uiterste best ook voor speciale verzoeken betreft o.a. eerder leveren etc. Reageren ook meteen. Super. Heel graag tot een volgende keer. Billy en Unice

    Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2019

Plus- en minpunten

  • Eenvoudig wisselbaar: Werk is te vervangen door enkel een los doek te kopen
  • Optionele akoestische functie
  • Modern en betaalbaar alternatief voor canvas
  • Zelfbouw pakket, je zet het zelf eenvoudig in elkaar. Bekijk de montage instructies.

Een modern alternatief voor canvas

Met een moderne en dunne lijst in de kleuren wit, zwart, goud of aluminium hang je een prachtig Werk aan de Muur. En de afmeting is geen beperking. ArtFrame bestel je tot 15 bij 3 meter groot.

Tijd voor iets nieuws in huis? Bestel een los verwisselbaar doek en in een handomdraai verander je van look. Duurzaam én betaalbaar.

Last van galm in huis of kantoor? Kies voor de optionele geluiddempende panelen en pak het akoestiek probleem goed aan.

Koop dit portret Portret van Johanna Staude, naar het werk van Gustav Klimt van MadameRuiz op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
ArtFrame zet je eenvoudig zelf in elkaar. Bekijk de zelfmontage instructies.
Een wisseldoek span je op in je bestaande ArtFrame.
152,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden