Portret van de planeten van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 167702
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
206 gratis verzending!

Omschrijving

Het is lastig de acht planeten van het zonnestelsel in één beeld te vangen. De vier buitenste planeten, de gasreuzen, zijn vele malen groter dan de vier rotsachtige binnenplaneten.

Dit familieportret laat ze alle acht zien, op de juiste schaal en met de correcte hellingshoek van hun as.

Van de vier gasreuzen is slechts een klein deel zichtbaar; slechts de kromming van hun horizon geeft een indicatie van hun reusachtige afmetingen. Linksboven zien we Uranus, linksonder Saturnus, rechtsonder Neptunus en rechtsboven de grootste van het stel: Jupiter.

Van de binnenplaneten zijn er twee bijna even groot: Venus (linksboven) en onze eigen Aarde (rechtsonder). Mars, linksonder, is slechts half zo groot en Mercurius, rechtsboven, is de kleinste van de acht.

Het beeld toont ook een aantal van de grote bezienswaardigheden van ons zonnestelsel: de ringen van Saturnus en Uranus, Valles Marineris (de Grand Canyon van Mars) en de Rode Vlek van Jupiter (die groot genoeg is om de Aarde in zijn geheel op te slokken)

Op Aarde zijn het vooral Zuid-Amerika, de Sahara en de ijskappen van Groenland en Antarctica die opvallen. Noord-Amerika en West-Europa zijn met enige moeite nog net te herkennen.

Niet in dit beeld: de Zon. die is nog veel groter en staat ergens links buiten beeld het tafereel te verlichten.

Ook niet in beeld: de talloze manen van de planeten, waarvan er enkele zo groot zijn als Mercurius, en de dwergplaneten waarvan Pluto de bekendste is.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken