Putamen

Putamen van Sigrid Klop

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Putamen van Sigrid Klop

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 83808
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
156 gratis verzending!

Omschrijving

Een putamen is een kern in de hersenen die bij de basale ganglia hoort. Deze abstracte weergave van een detail in een boomstam doet mij denken aan een inspirerend college over de basale ganglia, waarin bij wijze van ezelsbruggetje de putamen vergeleken werd met een rat die zijn eigen staart opeet. Een mooi voorbeeld van apofenie. Het begrip apofenie verwijst naar het fenomeen dat mensen patronen en betekenissen zien in op zich abstracte vormen of gegevens.

Over Sigrid Klop

Sigrid Klop profielfotoKunst is mij als het ware met de paplepel ingegoten. Omdat mijn moeder beeldend kunstenares is, werd ik al op jonge leeftijd vaak meegenomen naar musea en exposities. Rond mijn twintigste begon ik interesse in fotografie te krijgen. In de loop der jaren heb ik mij verder ontwikkeld en verschillende opleidingen gevolgd. Mijn foto's werden uitgegeven in het boek "Focus Passages: The Doors"

Ik werk graag in series. Meer recent ben ik fotografie en het maken van schilderijen gaan combineren. Daardoor heeft mijn werk meer gelaagdheid gekregen. Vanuit een concept werk ik met verschillende materialen en een groot oog voor detail het kunstwerk uit. Het kan daardoor lang duren voordat een kunstwerk af is.

Verder ben ik in Rotterdam geboren en opgegroeid. Op latere leeftijd bleek ik een autismespectrumstoornis te hebben (Asperger), die waarschijnlijk mijn exceptionele interesse in details kan verklaren. In 2015 heb ik een beroerte gehad, waardoor ik goed moet opletten waar ik mijn spaarzame energie aan uitgeef. Hoewel ik er niet altijd toe in staat ben, heeft het maken van kunst en fotograferen nu voor mij nog meer betekenis gekregen dan voorheen.

Alle werken