Raffia Tasje van de Asmat uit Papua van Floris Kok

Werkcode: 759 690 Kopieer de werkcode

Floris Kok profielfoto Dit is een mannentasje uit de Indonesische provincie Papua, gebruikt en gemaakt door het Asmat volk. De gebruikte natuurlijke materialen zijn raffia, veertjes, zaden en pitten en natuurlijke pigmenten zoals houtskool, kalk en oker. Hoewel dit een eeuwenoud traditioneel ontwerp is doet het toch erg modern aan door de kleuren en geometrische vormen.
Ik heb dit tasje al jaren ingelijst op een zwarte ondergrond in mijn kamer hangen en geniet er iedere dag van.
De originele afmetingen zijn ongeveer 60 x 50 cm.

Dit werk wordt aangeboden door Floris Kok

"Ik zie mijn rol binnen de fotografie als Chroniqueur van het Antropoceen".

Na jarenlang een galerie in niet-westerse kunst gehad te hebben besloot ik in 2013 mijn hart te volgen en heb ik mij ingeschreven aan de Fotovakschool voor de hbo opleiding Fotografische Vormgeving. Hiervoor ben ik in 2015 cum laude geslaagd met mijn eindproject Plastic Soup Starts Here. Mijn jarenlange hobby is nu een passie en manier van kijken naar de wereld om mij heen geworden.

Op dit punt in mijn ontwikkeling als fotograaf ben ik geïnteresseerd in het verbeelden van menselijke verhalen zonder dat de mens hierin fysiek aanwezig is. De mens is alomtegenwoordig in onze wereld. Hij laat overal zijn sporen na, heeft grote invloed op het landschap en de omgeving waarin hij leeft en maakt een grote statement door middel van de materie die hij produceert.

Hierin liggen alle menselijke emoties en gevoelens besloten en aan de hand hiervan zijn mooie verhalen te verbeelden die voorbijgaan aan een oog in oog portret. Mijn voorlopige focus ligt dan ook op het documentair stilleven en de conceptuele product fotografie. Ik wijs de mens in mijn fotografie niet af ik verschuif alleen de nadruk naar zijn handelen en omgevingsinvloeden om zo zijn verhaal te laten zien.

Mijn werk is gepubliceerd in o.a. Het Parool, NRC, La Repubblica, New Photo 2016 en PF en aangekocht door de volgende instellingen: Vereniging Natuurmonumenten, Stadsarchief Amsterdam, Kunstcommissie Reade en CBK Zuidoost.

Meer weten over Floris Kok?

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.696 klanten geven ons een 4,7 / 5

Johannah
Nederland
5 / 5

Prachtige kwaliteit,zorgvuldig verpakt,en een fantastische ontroerende mail als het werk overgedragen word, aan de bezorgdienst. Hier gaan we heel lang plezier van hebben.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2019
Nikki
Nederland
5 / 5

Erg mooi!
Makkelijk in elkaar te zetten en gelijk erg mooi resultaat!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in december 2022
Inge
Nederland
4.5 / 5

Een prachtig schilderij, ik ben er hartstikke blij mee. Prima prijs, goede afwikkeling en snelle bezorging. Maar vooral een hele goede service via de mail. Lianne bedankt!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2018
Victor Burgmeijer
Nederland
5 / 5

(Translated by Google) Beautiful custom-made system that is simple but solid to assemble... (Original) Mooi op maat gemaakt systeem wat eenvoudig maar degelijk in elkaar te zetten is...

Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in augustus 2023
talih yurttakalin
Nederland
5 / 5

ze leveren goed werk af, leveren snel, erg betrouwbaar zeer positief

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2017
Arjen
Nederland
5 / 5

Voldoet aan alle verwachtingen
Het bestelde werk werd vlot en adequaat verpakt geleverd. Het is een sierraad aan de muur.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2022
I.
Nederland
5 / 5

Er wordt snel gereageerd op vragen en men komt zelf ook met ideeën en tips. Het eindresultaat van het akoestische doek is heel mooi geworden.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in augustus 2018
Jan
Nederland
5 / 5

Mooie duidelijke website. Prettig contact, wordt direct op mail gereageerd. I.v.m. verjaardag, snelle levering, en precies volgens afspraak geleverd.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2018
Michel
Nederland
5 / 5

Goede website met ongelooflijk veel afbeeldingen. Goede ondersteuning, ook via de mail met een concrete vraag. Duidelijke instructies en tips bij het kiezen van een maat.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in maart 2018
Ruud, Bed en Breakfast Van Gogh
Nederland
5 / 5

perfecte kwaliteit, Beloofde producten komen 100% overeen met de geleverde producten

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in april 2019
Kelly
Nederland
4.5 / 5

Top service en kwaliteit!
Ik ben heel tevreden over mijn aankoop! De kwaliteit is prachtig en de service heel netjes. Na ontvangst bleek een frame deel beschadigd te zijn tijdens het transport. Na contact met de klantenservice kreeg ik snel het nieuwe onderdeel opgestuurd. Dank!

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juli 2022
Vivianne
Nederland
5 / 5

Professioneel en mooi product.
Wijzigen waren geen probleem toen ik mijn schilderij al had besteld. Ze waren behulpzaam en stonden me vriendelijk te woord. Ook toen achteraf mijn adres niet klopte. Dat is allemaal goed opgelost. Het schilderij staat erg mooi aan de muur. Het programma om te bekijken of het schilderij mooi aan de muur staat, is erg handig. Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van het schilderij.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in oktober 2022

Plus- en minpunten

  • Ragscherpe afdrukken
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
  • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
  • Geen akoestische werking
  • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop de foto Raffia Tasje van de Asmat uit Papua van Floris Kok op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Shop nu met 10% korting
Nog 3 dagen en 13 uur geldig!

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
79,-71,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden
10% korting verrekend!