Randy Rhoads Schilderij

Randy Rhoads Schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Randy Rhoads Schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 258832
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
118 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch portret in acryl op paneel, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering, van de Amerikaanse rockgitarist die bekend is geworden als lid van de band van Ozzy Osbourne en door zijn eigen band Quiet Riot; Randy Rhoads - het originele schilderij is 120 x 90 cm en verkocht

Randy Rhoads, voluit Randall William Rhoads (Santa Monica (Californië), 6 december 1956 - Orlando (Florida), 19 maart 1982) was een Amerikaanse rockgitarist die bekend is geworden als lid van de band van Ozzy Osbourne en door zijn eigen band Quiet Riot. Rhoads is op 19 maart 1982 op 25-jarige leeftijd omgekomen bij een vliegtuigongeluk.

Rhoads leerde spelen op een klassieke gitaar en de klassieke invloeden die hij leerde combineerde hij later met hardrock en heavy metal.

Later gaf hij zelf gitaarles, nog voordat hij bij Ozzy Osbourne ging spelen.
Randy Rhoads stond, qua gitaren, vooral bekend om het gebruik van zijn Gibson Les Paul- en Sandoval 'Polka Dot' Flying V-gitaren. Na het opnemen van het tweede album met Ozzy Osbourne kwam hij echter in contact met Grover Jackson, een gitaarbouwer die net het bedrijf Charvel had overgenomen van zijn oude werkgever. Charvel was een bedrijf dat zich specifiek richtte op de productie van zogenaamde 'after-marketonderdelen' voor Stratocastermodellen. Rhoads vroeg echter om een radicaal andere gitaar, die een verbetering moest worden op de Flying V van Sandoval. Dit resulteerde in de pianowitte 'Concorde'; waarschijnlijk zo genoemd vanwege het ontwer

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken