Rembrandt van Rijn, De begrafenis

Rembrandt van Rijn, De begrafenis van Rembrandt van Rijn

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Rembrandt van Rijn, De begrafenis van Rembrandt van Rijn

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 111332
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
105 gratis verzending!

Omschrijving

Rembrandt van Rijn (Nederlands, 1606-1669), De begrafenis, c. 1654, ets, droge naald en burijn
Rembrandt maakt zijn inkt de voorheen helder verlichte scene in een donkere, waarbij alleen de gezichten en handen van de centrale figuren verlicht worden. Door eerst deze toon op de koperplaat te verlaten en de inkt alleen weg te wissen waar hij lichtjes wilde verlaten, drukt Rembrandt zowel de geëtste lijnen als de inktlaag die op het oppervlak achterblijft. Als gevolg van dit uitzonderlijke schilderij van de plaat voor het afdrukken, was elke indruk die Rembrandt trok, uniek.
Van wat Rembrandt echt was, weten we maar weinig, behalve door zijn schilderijen, zijn etsen, zijn tekeningen. Zijn extreme absorptie in het werk, dat tijdens zijn goede dagen een geluk en in zijn slechte dagen een opluchting was, scheidde hem als een grote arbeider, die weinig bekend was met de mannen van zijn dag, op zo'n manier, althans zoals we redelijkerwijs verwacht hadden . Nu kennen we al de gewone feiten van zijn leven, de legendes zijn weggesmolten, en we kunnen jaar na jaar de stilzwijgende uitvoering van zijn enorme taken volgen. Wat de make-believe romantiek is verdwenen, is de echte Rembrandt nog steeds een poëtisch karakter uit de eenvoud van zijn leven, en het gevoel dat we van een interieur hebben die zijn werk vervult en alleen bekend is. Zijn roem is jaar voor jaar zo groot dat hij in het wereldverhaal een groot deel van de waarde van dat inheemse land vertegenwoordigt, die hem niet begr

Over Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn profielfotoRembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de barok en is zichtbaar beïnvloed door het caravaggisme, alhoewel hij nooit in Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) gebruikte om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren, leidde tot levendige scènes vol dramatiek.

Alle werken