Retro Chinees restaurant in Hong kong

Retro Chinees restaurant in Hong kong van Inge Hogenbijl

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 113195

Retro Chinees restaurant in Hong kong van Inge Hogenbijl

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
92 gratis verzending!
Retro Chinees restaurant in Hong kong van Inge Hogenbijl

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Een man zit te eten in een vintage Chinees restaurant in de wijk Kowloon, Hong kong, China. Terug in de tijd, heimwee naar vroeger. Vintage en retro straatbeeld. Vijftiger of zestiger jaren, terug in de koloniale tijd waarin Hongkong een Britse kolonie was. Reis-impressies van het oude traditionele en rustieke Hongkong. Hongkong is een grote drukke stad, een wereldstad. Toch zijn er ook rustige en authentieke plekken te vinden waar het relatief rustig is (Kowloon). Een meneer zit lekker te eten en te genieten van de Chinese cuisine in een Chinees restaurant in Hongkong, China. De kok staat in de deuropenening en kijkt naar buiten. Aan de muur hangen Chinese karakters. Voor het restaurant is een klein terras met een paar stoelen en tafels. Impressionisme van authentiek en ouderwets Hongkong met een straatbeeld van het dagelijks leven. China. De foto doet denken aan tijden van vroeger, de jaren vijftig, en is gemaakt tijdens een vakantiereis door China en is in zwart wit. Bedrijfsdecoratie. Urban fotografie. Back to the fifties. Fotografie van steden. Nostalgie. Retro.

Over Inge Hogenbijl

Inge Hogenbijl profielfotoMijn passies zijn reizen en fotograferen en mijn camera gaat overal ter wereld met mij mee. Ik fotografeer al vanaf mijn 15e jaar en vind een heerlijke uitdaging om zoveel mogelijk interessante items en sfeerbeelden met de camera vast te leggen, zowel in Nederland als tijdens mijn reizen in Europa, Azië, Afrika en Australië. Ik ben dol op verlaten woestijnlandschappen, de grote leegte en het grote niets, die je o.a. vindt in de Sahara, de Australische Outback en de Namib Naukluft woestijn in Namibie. Ik fotografeer graag surrealistische landschappen en sferen, natuur, wildlife en mensen in diverse (niet-westerse) culturen. Ook is het voor mij een uitdaging om de authentieke vintage / retro sfeer in o.a. het oude China en Laos vast te leggen, zodat je het gevoel krijgt dat je terug gaat in de tijd. Mijn laatste reis (in 2016) ging naar Namibië, Afrika. Een leeg land met onvoorstelbaar mooie kleuren en surrealistische woestijnlandschappen. Ook zijn de wilde dieren in Namibië prachtig om met de camera vast te leggen. In de verlaten spookstad Kolmanskop in Namibië, een stadje met voormalige diamantmijnen, zijn de vintage gebouwen van binnen bedolven onder het woestijnzand. Dit zijn voor mij geweldige taferelen om te fotograferen. In mijn collectie zitten foto's van Namibië, China, Laos, Australië, Indonesië, Spanje, Hongkong, Estland, Griekenland, Marokko en Nederland. Alsmede sfeerbeelden van diverse steden.

Alle werken