Rijn-Oranje (7-76192)

Rijn-Oranje (7-76192) van Franz Walter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Rijn-Oranje (7-76192)

van Franz Walter

Rijn-Oranje (7-76192) van Franz Walter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 803565
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

Het beeldhouwwerk RheinOrange staat in Duisburg aan de monding van de Ruhr in de Rijn bij Rijnkilometer 780. Het is gemaakt van staal door de Keulse beeldhouwer Lutz Fritsch en vormt een herkenningspunt. De monding van de rivier, de grootste binnenhaven van Europa, Duisburg als belangrijke vestigingsplaats voor de staalindustrie, voor technologie en als vestigingsplaats van het Lehmbruckmuseum als belangrijk museum voor moderne beeldhouwkunst in Europa moeten alle aspecten van het economische en culturele leven van Duisburg met elkaar verbinden.

De RheinOrange sculptuur is 25 meter hoog, zeven meter breed, een meter diep en weegt 83 ton. De naam Rheinorange is een woordspeling. De heldere kleur is de RAL 2004 kleurtint = zuiver oranje.

RheinOrange maakt deel uit van de Route der Industriekultur en is een van de herkenningspunten in de Metropool Ruhr. De 230 km lange Ruhrtal-fietsroute en de "Tortour de Ruhr", de langste ultra-marathon van Duitsland, eindigen bij het beeldhouwwerk.

Dit werk wordt aangeboden door Franz Walter

Franz Walter profielfotoAls fotograaf en fotokunstenaar observeer ik de wereld die mij omringt. Telkens weer zijn er ervaringen en landschappen die mij inspireren om de ontspanknop in te drukken. Ik probeer de magie van zulke momenten in mijn foto's vast te leggen. Daardoor ontstaat mijn individuele FOTOART.

Alle werken