Roger Hodgson  of Supertramp schilderij

Roger Hodgson of Supertramp schilderij van Paul Meijering

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Roger Hodgson of Supertramp schilderij van Paul Meijering

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 266499
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
120 gratis verzending!

Omschrijving

Realistisch portret in acryl op paneel van Roger Hodgson, Mr. Supertramp, geschilderd door de kunstenaar Paul Meijering - Het originele schilderij is in het bezit van Roger Hodgson

Charles Roger Pomfret (Roger) Hodgson (Portsmouth, 21 maart 1950) is een Britse singer/songwriter. Hodgson bepaalde vanaf de oprichting van de band voor een belangrijk gedeelte het geluid van Supertramp. De zanger kwam bij de groep omdat Rick Davies een zwak had voor zijn "high reaching voice". Tijdens zijn Supertramp-jaren bespeelde Hodgson op diverse nummers (in ieder geval) piano, keyboards, gitaar, 12-string gitaar en basgitaar.
Bekende Supertramp-hits die het typische Hodgson-geluid meekregen zijn onder andere Breakfast in America, The Logical Song, Give a Little Bit, Take the Long Way Home, en nog vele andere. In 1983 verliet Roger Hodgson om persoonlijke redenen de formatie om een solocarrière op te bouwen, maar ook om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Dit afscheid leverde een succesvolle tour op (naar aanleiding van het album "Famous Last Words"). De muziek van Roger Hodgson volgde een totaal andere weg dan die van Rick Davies. Bij het uitbouwen van de solocarrière van Roger Hodgson verschenen albums waarop nog steeds het karakteristieke geluid van de Wurlitzer piano te horen is (In the Eye of the Storm, Hai Hai, Open the Door).

Over Paul Meijering

Paul Meijering profielfotoDe stijl die Paul Meijering voor zijn schilderijen hanteert is (bijna fotografisch) realistisch. Zijn werken zijn dan ook gebaseerd op foto's. De kunstenaar streeft er naar om een treffende gelijkenis te creëren met de (in vele gevallen beroemde) geportretteerde. Uiteraard werkt Paul Meijering eveneens in opdracht en kunt u elk gewenst persoon, huisdier, auto of wat u dierbaar is laten vastleggen in een schilderij.

Alle werken