Rotterdam Centraal Station

Rotterdam Centraal Station van Evert Buitendijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

  • Rotterdam Centraal Station  van Evert Buitendijk thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 91133

Rotterdam Centraal Station van Evert Buitendijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Rotterdam Centraal Station  van Evert Buitendijk

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Rotterdam Centraal Station Nacht

In 2004 is begonnen met een totale herbouw van het station en zijn omgeving om het toenemende verkeer van treinen, bijvoorbeeld de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam, Brussel en Parijs, te kunnen verwerken en om de Randstadrail zijn plaats te kunnen geven. Ook was het bestaande station te klein geworden om het grote aantal passagiers te verwerken. Het oude metrostation met twee sporen en een eilandperron is nadat het nieuwe Rotterdam Centraal werd gesloopt, nu met drie sporen in plaats van twee, in verband met de doortrekking van de RandstadRail verbinding tussen Rotterdam zuid en Den Haag. Het oude metrostation Rotterdam Centraal is gesloopt en op de plaats waar eerst het perron zich bevond zijn nu wissels aangelegd voor het nieuwe station. Het nieuwe Rotterdam Centraal bevat voor de metro drie sporen en twee eilandperrons. Spoor 1 is alleen voor metrolijn E richting Den Haag Centraal bedoeld. Spoor 2 is voor metrolijn E richting Slinge, en tijdens extra diensten tussen Slinge - Rotterdam Centraal v.v wordt spoor 2 ook gebruikt als eindpunt van metrolijn D. Spoor 3 is aangelegd tussen de twee eilandperrons, dit is uniek, aangezien hierbij aan beide zijden de deuren van het metrorijtuig worden geopend. Spoor 3 wordt gebruikt als eindpunt van metrolijn D richting De Akkers.

Over Evert Buitendijk

Evert Buitendijk profielfotoI'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Alle werken