Rotterdam: De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 293515
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129 gratis verzending!

Omschrijving

Het beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine brengt het bombardement van 14 mei 1940 in herinnering. De bronzen sculptuur van een menselijke figuur zonder hart die in wanhoop de armen ten hemel strekt, staat symbool voor het stadshart dat bij die oorlogsmisdaad verloren ging.

Bij de onthulling van het beeld in 1953 was de omgeving ervan nog steeds grotendeels een kale vlakte; tegenwoordig staat er gelukkig weer een stad omheen. Op deze foto zien we links het Maritiem Museum en rechts de (voormalige) Robeco-toren.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken