Samoerai - Jidai matsuri in Kyoto

Samoerai - Jidai matsuri in Kyoto van Astrid Meulenberg

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 74456

Samoerai - Jidai matsuri in Kyoto van Astrid Meulenberg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
85 gratis verzending!
Samoerai - Jidai matsuri in Kyoto van Astrid Meulenberg

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Jidai matsuri is een van de grootste festivals van Kyoto. Het bestaat onder andere uit een parade waarbij de deelnemers gekleed zijn in authentieke kostuums uit de Edoperiode, tussen 1603 en 1868. Het eerste festival werd in 1895 georganiseerd, 1100 jaar na de stichting van Kyoto en vooral uit angst dat Kyoto zijn status zou verliezen toen de hoofdstad verplaatst werd naar Edo (het huidige Tokyo).

Het festival begint vroeg in de ochtend met het tentoonstellen van de mikoshi (de draagbare schrijnen) die uit het oude Keizerlijke Paleis gedragen worden. De 5 uur durende processie begint in de namiddag, waarbij ongeveer tweeduizend deelnemers gekleed gaan als samoerai, militaire figuren en de 'normale' mensen in een klederdrachten die vaak al eeuwenoud zijn.

Over Astrid Meulenberg

Astrid Meulenberg profielfotoWegdromen, het alledaagse dichtbij brengen in de vorm van reisfotografie. Mijn reisfotografie bestaat op dit moment voornamelijk uit Azië: Thailand, China en Japan om enkele voorbeelden te noemen. Van de drukte en chaos van steden tot de rust die de natuur kan brengen. Dit komt regelmatig terug in mijn foto's.

Alle werken