San Biagio in Montepulciano.

San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 371239

San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
95 gratis verzending!
San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De kerk, een voorbeeld van het centrale kruisplan uit de Renaissance, werd ontworpen door Antonio da Sangallo de Oude, die werd geïnspireerd door de basiliek van Santa Maria delle Carceri in Prato, die jaren eerder door zijn broer Giuliano da Sangallo was ontworpen. Hetzelfde plan, afkomstig uit de werken van Filippo Brunelleschi, werd gebruikt voor het oorspronkelijke ontwerp van Bramante en Michelangelo voor de Sint-Pietersbasiliek, evenals voor de kerk van Santa Maria della Consolazione in Todi, van onzeker vaderschap.

Het gebouw uit de late renaissance werd gebouwd op de plaats van een al bestaande Palaeochristische pieve gewijd aan St. Mary en vervolgens aan St. Blaise. In het begin van de 16e eeuw waren er alleen resten van de pieve, waaronder een muur met een fresco van Madonna met Kind en St. Franciscus, van een 14e-eeuwse Sienese schilder. Het project werd gesteund door paus Leo X, die had gestudeerd bij Angelo Poliziano, geboren in Montepulciano.

De constructie duurde tot 1580 en werd na de dood van Sangallo geregeerd door andere superintendenten.

Over Roman Robroek

Roman Robroek profielfotoMijn naam is Roman, een 31 jarige fotograaf uit het mooie zuiden van Nederland. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plekken.

Alle werken