San Biagio in Montepulciano.

van Roman Robroek

- Werkcode: 371 239

Roman Robroek over San Biagio in Montepulciano.

De kerk, een voorbeeld van het centrale kruisplan uit de Renaissance, werd ontworpen door Antonio da Sangallo de Oude, die werd geïnspireerd door de basiliek van Santa Maria delle Carceri in Prato, die jaren eerder door zijn broer Giuliano da Sangallo was ontworpen. Hetzelfde plan, afkomstig uit de werken van Filippo Brunelleschi, werd gebruikt voor het oorspronkelijke ontwerp van Bramante en Michelangelo voor de Sint-Pietersbasiliek, evenals voor de kerk van Santa Maria della Consolazione in Todi, van onzeker vaderschap.

Het gebouw uit de late renaissance werd gebouwd op de plaats van een al bestaande Palaeochristische pieve gewijd aan St. Mary en vervolgens aan St. Blaise. In het begin van de 16e eeuw waren er alleen resten van de pieve, waaronder een muur met een fresco van Madonna met Kind en St. Franciscus, van een 14e-eeuwse Sienese schilder. Het project werd gesteund door paus Leo X, die had gestudeerd bij Angelo Poliziano, geboren in Montepulciano.

De constructie duurde tot 1580 en werd na de dood van Sangallo geregeerd door andere superintendenten.
San Biagio in Montepulciano. vind je in de categorieën Architectuur, Dorp, Fotografie, Italië, Kerken, Landschappen, Montepulciano, Steden, Tempel, Toscane en san biagio.
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor San Biagio in Montepulciano. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Koop de foto San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 371 239
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
125,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden