San Biagio in Montepulciano.

San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

San Biagio in Montepulciano.

van Roman Robroek

San Biagio in Montepulciano. van Roman Robroek

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 371239
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
99 gratis verzending!

Omschrijving

De kerk, een voorbeeld van het centrale kruisplan uit de Renaissance, werd ontworpen door Antonio da Sangallo de Oude, die werd geïnspireerd door de basiliek van Santa Maria delle Carceri in Prato, die jaren eerder door zijn broer Giuliano da Sangallo was ontworpen. Hetzelfde plan, afkomstig uit de werken van Filippo Brunelleschi, werd gebruikt voor het oorspronkelijke ontwerp van Bramante en Michelangelo voor de Sint-Pietersbasiliek, evenals voor de kerk van Santa Maria della Consolazione in Todi, van onzeker vaderschap.

Het gebouw uit de late renaissance werd gebouwd op de plaats van een al bestaande Palaeochristische pieve gewijd aan St. Mary en vervolgens aan St. Blaise. In het begin van de 16e eeuw waren er alleen resten van de pieve, waaronder een muur met een fresco van Madonna met Kind en St. Franciscus, van een 14e-eeuwse Sienese schilder. Het project werd gesteund door paus Leo X, die had gestudeerd bij Angelo Poliziano, geboren in Montepulciano.

De constructie duurde tot 1580 en werd na de dood van Sangallo geregeerd door andere superintendenten.

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek profielfotoMijn naam is Roman, een urban-geobsedeerde fotograaf, geboren en getogen in het betoverende Zuid-Limburg. Ik maak unieke foto's van prachtige verlaten plaatsen. Toen ik aan mijn urban-fotografie avontuur begon, zag ik meestal lege, verlaten en vervallen gebouwen. Het duurde niet lang totdat ik nieuwsgieriger werd. Wat was het verhaal achter die gebouwen? Wie woonde daar vroeger? Welk doel dienden deze objecten en waarom werden ze verlaten? Deze nieuwsgierigheid creëerde een hechte band tussen mij en urban-fotografie en ik heb sindsdien veel mooie locaties over de hele wereld bezocht. De mogelijkheid om een ​​kijkje achter gesloten deuren te nemen is echt een unieke ervaring, zowel ontspannend als verleidelijk tegelijkertijd. Ik dompel me onder in de omgeving, maar let ook op elke stap en luister aandachtig naar elk geluid en probeer geen aandacht te trekken.

Alle werken