Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca

uit de oude meesters collectie

- Werkcode: 636941

Over Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca

Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Cappelle

In de drukke haven van Vlissingen (Vlissingen) die in de jaren 1600 door de Nederlandse Oost-Indische Compagnie werd gebruikt, glijden grote schepen door rustig vaarwater. Het kanon op een groot jacht vuurt een saluut af waarin de aankomst van een hoogwaardigheidsbekleder wordt aangekondigd, die door de tewaterlating naar rechts aan land wordt gedragen. In het midden van de jaren 1600 had de Nederlandse Republiek het hoogtepunt van haar macht als wereldhandelsrijk bereikt en haar overheersing over de zeeën kwam tot uitdrukking in het genre van de zeeschilderkunst. In 1649 introduceerde Jan van de Cappelle de "parade", waarbij grote schepen bijeenkomen voor een speciale gelegenheid onder een dramatische bewolkte hemel. Van de Cappelle nam in dit paradebeeld veel details op, zoals het scheepstuig, de zeilen en de versieringen en de dolfijnen die door het rustige water zwemmen. Ook de atmosferische en optische effecten die te zien zijn in de behandeling van reflecties in het water en in het contrast tussen de lichtere wolken die zich aan de horizon vormen en de donkerder wolken die zich hoog boven de voorgrond verzamelen, heeft hij onder de knie gekregen.
Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca vind je in de categorieën Boten & Schepen, Jan van de Cappelle, Oude meesters, Schilderijen, Vlissingen en Zeeslagen en zeegezichten.

Waarom je kiest voor Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca uit de oude meesters collectie

Koop Scheepvaart in een kalmte op Vlissingen met een Staten Generaal Yacht Firing a Salute, Jan van de Ca als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 636941
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
110 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.