Schilderij De balletklas van Edgar Degas

Schilderij De balletklas van Edgar Degas van Schilderijen Nu

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 200021

Schilderij De balletklas van Edgar Degas van Schilderijen Nu

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Schilderij De balletklas van Edgar Degas

Hilaire Germain Edgar (Edgar) Degas (Parijs, 19 juli 1834 ? Parijs, 26 september 1917) was een Franse impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

Degas werd geboren als zoon van een welgesteld burger en bankier. Deze had de familienaam gesplitst, zodat de zoon eigenlijk van zijn achternaam de Gas heette. Beroemd geworden als schilder en tekenaar onder het impressionisme, bracht hij, als gevolg van zijn slechter geworden gezichtsvermogen, zijn laatste levensjaren door als beeldhouwer, met een al even opvallende reputatie.

De schilderkunst van Degas behoorde tot het impressionisme en realisme.
Degas was de meest tegendraadse, de minst impressionistische onder de Franse impressionisten, zo wordt Edgar Degas door menig recensent ervaren.
Hij noemde zichzelf ?realist?.

La classe de danse (De balletklas) het is geschilderd tussen 1873-1876, olie op doek, 86 x 75 centimeter groot. Het toont de ballerina's van het corps van de Opera van Parijs, wachtend op de beoordeling van hun leraar Jules Perrot. Graaf Isaac de Camondo, een bekend verzamelaar van impressionistische kunst, liet het schilderij in 1911 na aan het Louvre. Sinds 1986 bevindt het zich thans in het Musée d'Orsay. Een variant van het schilderij is te zien in het Metropolitan Museum of Art, New York City.

De balletklas toont de ballerina´s van het corps van de Opera van Parijs, wachtend op de beoordeling van hun leraar Jules Perrot. De zaal wordt verlicht door e

Over Schilderijen Nu

Schilderijen.nu omvat een collectie van 's werelds mooiste schilderijen. Hier een selectie van de mooiste werken voor reproductie. Veel kunstwerken zijn zowel mooi voor een klassiek als modern interieur.Onze schilderijen:- Gegarandeerd het mooiste schilderij op canvas- Hoogste resolutie om prachtig af te drukken- Mooie diepe kleuren- 100% kwaliteit

Alle werken