Schilderij Tuin der Lusten (volledig drieluik) - Jheronimus Bosch

Schilderij Tuin der Lusten (volledig drieluik) - Jheronimus Bosch van Schilderijen Nu

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 190611

Schilderij Tuin der Lusten (volledig drieluik) - Jheronimus Bosch van Schilderijen Nu

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
77 gratis verzending!
Schilderij Tuin der Lusten (volledig drieluik) - Jheronimus Bosch van Schilderijen Nu

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

* Zeer mooi drieluik schilderij van kunstenaar Jheronimus Bosch

Het schilderij De Tuin der lusten is de titel die traditioneel gegeven wordt aan een drieluik van de Zuid-Nederlandse schilder Jheronimus Bosch in het Museo del Prado in Madrid. Dit betreft het volledige drieluik in een afbeelding.

De Tuin der lusten bestaat in feite uit vier schilderijen: een voorstelling in gesloten stand (buitenzijde) en drie voorstellingen in geopende stand (binnenzijde). Deze vier voorstellingen zijn zowel fysiek als inhoudelijk met elkaar verbonden. Aangenomen wordt dat de voorstelling in gesloten stand gezien moet worden als inleiding tot de hoofdvoorstelling aan de binnenzijde. Het schilderij hier betreft de drie delen aan de binnenzijde.

Wikipedia schrijft over dit schilderij:
De schilder wijkt zodanig van de bestaande iconografische traditie af, dat het werk zelfs voor de vroegste auteurs haast niet te interpreteren was. Elke auteur heeft dan ook zijn of haar eigen interpretatie van het werk, van uiterst negatief (als apotheose van zondigheid) tot positief (als utopisch liefdesparadijs).

In 1605 spreekt de Spaanse schrijver José de Sigüenza over ?de ijdele glorie en het korte genot van de aardbei?. Hij zag in het werk een waarschuwing tegen aardse liefde, die zijn oorsprong vindt in de zondeval en waarvoor de eeuwige straf zal zijn de hel. Deze pessimistisch-moralistische uitleg komt bij de meeste auteurs voor, onder andere bij Ludwig von Baldass en Dirk Bax.

De Duitse k

Over Schilderijen Nu

Schilderijen Nu profielfotoSchilderijen.nu omvat een collectie van 's werelds mooiste schilderijen. Hier een selectie van de mooiste werken voor reproductie. Veel kunstwerken zijn zowel mooi voor een klassiek als modern interieur.Onze schilderijen:- Gegarandeerd het mooiste schilderij op canvas- Hoogste resolutie om prachtig af te drukken- Mooie diepe kleuren- 100% kwaliteit

Alle werken