Jesper Krijgsman over Seduction

Digitale Composite/Hypercollage Fotografie.
Complete kunstwerk meet 200 cm x 150 cm — 2020

Kleurrijk, aromatisch, zeer intelligent en verleidelijk. Orchideeën zijn erin geslaagd om zowel dieren als mensen lange tijd te betoveren.

Behalve dat het een van de eerste planten was die bloemen ontwikkelde - wetenschappers suggereren dat orchideeën oud genoeg zijn om naast dinosauriërs te hebben bestaan - wordt het tegenwoordig beschouwd als een van de twee grootste families van bloeiende planten.

Met bizarre vormen en kleuren evolueert deze plant voortdurend om zijn omgeving na te bootsen, mee te communiceren en te verleiden door hun uiterlijk en chemicaliën. Deze organismen demonstreren als geen ander de intelligentie in planten.

Voor nu laat ik het me vasthouden en meespelen in hun spel van verleiding...
Jesper Krijgsman profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jesper Krijgsman

"De creativiteit in evolutie van flora en fauna beschouw ik als iets dat bijna magisch is. De vindingrijkheid van vele levensvormen is iets dat door velen vaak over het hoofd wordt gezien. Dit gevoel van verwondering is wat ik in mijn werk wil laten zien en de diversiteit van de natuur wil vieren door haar mystieke kwaliteiten te vergroten."

De supernatuurlijke landschappen van Jesper Krijgsman zijn plekken waar biologie en dromen samenvloeien. Zijn werk vertegenwoordigt zowel dagdromen van de kunstenaar als de intelligentie en magie die de natuur bezit. Hij hoopt dat zijn visie bijdraagt ​​aan het besef dat de natuurlijke wereld vol wonderen zit en we hier met meer liefde mee om moeten gaan.

Zijn proces bestaat uit fotografie en beeldbewerking. Elke bloem of plant fotografeert hij afzonderlijk en tijdens het bewerken ervan ontdekt hij vaak nieuwe details in vormen, kleuren en texturen. Deze gefotografeerde natuurlijke elementen worden vervolgens digitaal samengevoegd om gedetailleerde werelden te creëren die scènes weergeven waarin de mystieke kwaliteiten van de natuurlijke wereld worden uitvergroot.

Door alles zelf te fotograferen, bewerken en vooral leren over de onderwerpen die hij fotografeert, is zijn band met de natuurlijke wereld versterkt.

Jesper Krijgsman is in 1992 geboren en heeft in Zwitserland gewoond, waar hij werkte als grafisch ontwerper en kunstenaar. Hij is in 2019 door Adobe als Top Talent benoemd en zijn werk hangt in galerieën wereldwijd.

Alle werken van Jesper Krijgsman


Meer weten over Jesper Krijgsman?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Klantbeoordelingen van Seduction 5 / 5 (1 beoordeling)

Netty Geverifieerde klant
Nederland
5 / 5

Heel enthousiast !
Precies zoals op de site, goede kwaliteit en prachtige kleuren. Was heel goed verpakt dus schadevrij ontvangen. Aanrader voor een volgende bestelling.

Geverifieerde beoordeling van Kiyoh 27 juni 2021
Lees alle beoordelingen

Waarom je kiest voor Seduction op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Seduction van Jesper Krijgsman

Koop dit digital art werk Seduction van Jesper Krijgsman als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 669 604
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
171,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden