Shoowa Raffia Paneel met geborduurd patroon

Shoowa Raffia Paneel met geborduurd patroon van Floris Kok

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Shoowa Raffia Paneel met geborduurd patroon van Floris Kok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 759802
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
107 gratis verzending!

Omschrijving

Dit is een ceremonieel kleedje van raffia met een geborduurd geometrisch patroon. Het is gemaakt door de Shoowa stam uit Congo-Kinshasa die tot de grotere etnische groep Kuba behoren. Het is een eeuwenoude techniek en traditie die erg modern aandoet vanwege de strakke geometrische patronen. Het is een prachtig authentiek object dat erg goed werkt in een modern en strak interieur.
De originele afmetingen van dit stuk zijn ongeveer 40 x 40 cm zonder zwarte rand.

Dit werk wordt aangeboden door Floris Kok

Floris Kok profielfoto"Ik zie mijn rol binnen de fotografie als Chroniqueur van het Antropoceen".

Na jarenlang een galerie in niet-westerse kunst gehad te hebben besloot ik in 2013 mijn hart te volgen en heb ik mij ingeschreven aan de Fotovakschool voor de hbo opleiding Fotografische Vormgeving. Hiervoor ben ik in 2015 cum laude geslaagd met mijn eindproject Plastic Soup Starts Here. Mijn jarenlange hobby is nu een passie en manier van kijken naar de wereld om mij heen geworden.

Op dit punt in mijn ontwikkeling als fotograaf ben ik geïnteresseerd in het verbeelden van menselijke verhalen zonder dat de mens hierin fysiek aanwezig is. De mens is alomtegenwoordig in onze wereld. Hij laat overal zijn sporen na, heeft grote invloed op het landschap en de omgeving waarin hij leeft en maakt een grote statement door middel van de materie die hij produceert.

Hierin liggen alle menselijke emoties en gevoelens besloten en aan de hand hiervan zijn mooie verhalen te verbeelden die voorbijgaan aan een oog in oog portret. Mijn voorlopige focus ligt dan ook op het documentair stilleven en de conceptuele product fotografie. Ik wijs de mens in mijn fotografie niet af ik verschuif alleen de nadruk naar zijn handelen en omgevingsinvloeden om zo zijn verhaal te laten zien.

Mijn werk is gepubliceerd in o.a. Het Parool, NRC, La Repubblica, New Photo 2016 en PF en aangekocht door de volgende instellingen: Vereniging Natuurmonumenten, Stadsarchief Amsterdam, Kunstcommissie Reade en CBK Zuidoost.

Alle werken