Sint Walburgiskerk

Sint Walburgiskerk van Ron Poot

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Sint Walburgiskerk van Ron Poot

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 188756
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 gratis verzending!

Omschrijving

De Walburgiskerk, plaatselijk bekend als Walburgkerk, is een kerk aan het 's- Gravenhof in Zutphen. Het oudste deel van de kerk dateert uit de 11e eeuw.
De kerk, althans het kapitteldeel ervan, is in 1105 gewijd aan de Engelse heilige Walburga. Van haar staat ook een beeld op het plein aan de westzijde van de kerk. De kerk staat bekend als de St. Walburgiskerk, maar eigenlijk was het een Maria kerk. Maria was de patroonheilige van de stad en van de parochie. Vandaar dat de kerk een fraai Mariaportaal heeft en dat Maria in de koorsluiting staat afgebeeld. St. Walburga was de patroonheilige van het kapittel dat in het koor zijn diensten deed. Zij was een Engelse non die van 711 tot 789 leefde. Zij verrichtte veel wonderen en werd al snel na haar dood als heilige vereerd. Walburgis was in de elfde en twaalfde eeuw een populaire heilige.

Over Ron Poot

Ron Poot profielfotoRon Poot is een fotograaf die steeds op zoek is naar beelden die van het gewone iets bijzonders maken. Hij is veel in de natuur te vinden. Daar is hij vooral bezig met macrofotografie. Daarnaast fotografeert hij graag als hij op reis is. Gebouwen, mensen, abstracte patronen of gewoon een leuk detail.

Alle werken