Facebook pixel
Skógarfoss

Skógarfoss van Arnold van Wijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 50543

Skógarfoss van Arnold van Wijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Maatwerk?
gratis verzending!
Skógarfoss van Arnold van Wijk

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Skógafoss is een 60 meter hoge en 25 meter brede waterval in het zuiden van IJsland niet ver van het plaatsje Skógar. De Skógá rivier stroomt daar nu over de rand van een klif van de voormalige kustlijn van IJsland. Nadat de kustlijn zich door het omhoogrijzen van IJsland na de laatste ijstijd teruggetrokken had (die ligt nu op een afstand van ongeveer 5 km), bleven de kliffen achter en vormen nu over vele kilometers samen met de er achter liggende bergen de begrenzing tussen het laagland en de hooglanden.

Het verhaal gaat dat Þrasi Þórólfsson, een van de kolonisten van IJsland, een kist met goud achter de waterval verborgen heeft. Die "pot" met goud komt met zo'n regenboog wel heel erg dichtbij.

Als je op het juiste tijdstip bij deze prachtige waterval komt, maak je bij zonnig weer kans op een fraaie regenboog. In de winterperiode staat de zon vrij laag, waardoor je een mooie lage regenboog te zien krijgt.

Over Arnold van Wijk

Arnold van Wijk profielfotoIk ben een Nederlands landschapsfotograaf, geboren in Den Haag op 18 juni 1966. Op mijn 14e ben ik begonnen met het maken van foto's, met een Yashica Minister III rangefinder camera. Landschap en natuur fotografie is altijd mijn favoriete onderwerp geweest, vooral Italië, Schotland en IJsland zijn mijn favoriete landen. Bedankt voor je bezoek aan mijn webshop.

Alle werken