Skyline Dordrecht

van Frank Peters

- Werkcode: 134 884

Frank Peters over Skyline Dordrecht

Skyline van Dordrecht met de Grote Kerk en de Spoorbrug naar Zwijndrecht, Zuid-Holland, Nederland. De skyline is een verborgen parel aan de Oude Maas, alleen zichtbaar vanaf Papendrecht of Zwijndrecht. Dordrecht is de oudste stad van Holland waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond, waarmee het verzet tegen de Spaanse overheerser werd gesmeed. De Grote Kerk stamt uit de 12e eeuw. Later werd de kerk uitgebreid en af gebouwd tot het bouwwerk dat het nu is. Er zou eigenlijk een spitse toren op komen, maar doordat de kerk begon te verzakken is ie nooit helemaal af gebouwd en uiteindelijk gekozen voor een stompe toren met een uurwerk op de top.
Hoe de kerk tot stand kwam is niet helemaal duidelijk. Wel is de legende van Sura bekend. Sura droomde over Maria die haar verzocht een kerk te bouwen. Sura huurde drie arbeiders in betaalde die dagelijks met drie munten uit een zakje. De arbeiders dachten dat ze heel rijk moest zijn. Op een kwade dag besloten ze Sura te vermoorden. Na de moord vonden de mannen slechts drie muntjes in haar beurs en daarna bleef hij leeg. De mannen werden opgepakt en ter dood veroordeeld, maar ze mochten blijven leven. Tijdens de rechtzaak verscheen de vermoorde Sura. De mannen werden vrijgelaten op voorwaarde dat ze met Sura naar de Paus in Rome zouden gaan om vergiffenis te vragen. Die kregen ze en met behulp van aflaten kon de kerk in Dordrecht door de mannen worden af gebouwd.
Skyline Dordrecht vind je in de categorieën Architectuur, Architectuurfotografie, Avond, Avondland, Blauw, Boten & Schepen, Bruggen, Contemporary, Cultuurhistorie (landschap), Dordrecht, Elektrisch licht, Erfgoed, Europa, Fotografie, Geel, Geschiedenis, Grote Kerk, Historisch centrum, Hollands (dialect), Huis, Kade, Kerken, Landschappen, Landschapselement, Landschapsfotografie, Long exposure photography, Modern, Monumentenlijst, Monumentenzorg, Nachtfotografie, Nederland, Nederlandse gemeente, Paars, Panoramafotografie, Papier, Religieuze architectuur, Rivier, Rivierengebied, Skyline, Spoorbrug, Spoorbrug Dordrecht, Spoorbrug Zwijndrecht, Stedelijke landschappen, Steden, Urban / Street, Water, Zonsondergang, Zuid-Holland, Zuid-Hollands, Zuid-Hollands Landschap, Zuid-Hollandse Eilanden, Zwijndrechtse brug, avondlicht, bouwwerken, cultuur historie, gevels, grote kerk Dordrecht, historische stad, pakhuis Stockholm, skyline Dordrecht, stadsbeeld, weids, weids uitzicht en woningen.
Frank Peters profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frank Peters

Wil je een unieke foto aan de muur waarmee je je visite of je klanten verrast? Een mooi landschap of een indrukwekkende skyline in je huiskamer of op kantoor? Bekijk dan de foto's in mijn webshop. Ik ben Frank Peters, reisfotograaf en gespecialiseerd in fine art fotografie en landschapsfotografie. Ik werk voor Bergen Magazine, Wandel Magazine en dagblad Trouw.

Awards, vermeldingen, tentoonstellingen:

2020:
Zilver Monochrome Awards
3e plaats Fine Art Photography Awards
Expo landschapsfotografie Amsterdam Art & Antiques Week
Expo minimalistische landschapsfotografie Galerie T Middelburg
Honorable Mention Prix de la Photographie Paris
Honorable Mention Monochrome Awards
Honorable Mentions Minimalist Photo Awards
Honorable Mention Monovisions Photo Awards
Genomineerd Fine Art Photography Awards
Finalist Center of Contemporary Artists
Finalist Siena International Photography Awards​

​2019:
Winnaar International Photography Awards (IPA) Minimalism
Honorable Mention International Photography Awards (IPA)
Honorable Mention Tokyo International Foto Awards
Bronzen Award International Pano Awards
Honorable Mention International ND Awards
Honorable Mention Minimalist Photography Awards
Expo lange sluitertijden fine art fotografie galerie 'Bij Leth' Emmen
Brons One Eyeland world's top 10 B&W contest
Genomineerd Fine Art Photography Awards
Honorable Mentions Prix de la Photographie Paris

En meer awards en exposities sinds 2015

Alle werken van Frank Peters


Meer weten over Frank Peters?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Skyline Dordrecht op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Skyline Dordrecht van Frank Peters

Koop de foto Skyline Dordrecht van Frank Peters op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 134 884
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
130,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden