Skyline Rotterdam

van Evert Buitendijk

- Werkcode: 143 523

Evert Buitendijk over Skyline Rotterdam

Deze foto heb ik gemaakt van de Euromast. Het is de skyline van Rotterdam op een mooie onbewolkte avond.

De omslag in het denken over hoogbouw in steden kwam vanaf de jaren 80. Een icoon van deze omslag is het Rotterdamse World Trade Center, dat boven het beursgebouw nabij de Coolsingel werd gebouwd. In tegenstelling tot eerdere hoogbouw werd dit gebouw door velen als een verfraaiing van de stad ervaren. Sindsdien is er veel hoogbouw in Rotterdam verschenen. Vooral aan het Weena, waar men onder meer een van de hoogste kantoorgebouwen van Nederland Delftse Poort voltooide, werd snel gebouwd. Vanaf de jaren 90 bouwde men ook hoogbouw op andere plaatsen in de stad, zowel zakelijke gebouwen als woontorens. De bekendste hoogbouwlocatie is de Kop van Zuid, een voormalig haventerrein aan de andere zijde van de rivier de Maas, dat als uitbreiding van het centrum is gepland. Hier is een mix gevormd van wonen, werken, winkelen en uitgaan. Het wordt gezien als een architectonisch hoogstandje met als centrum de Wilhelminapier. Rotterdam is nu een stad met veel wolkenkrabbers en een steeds groter wordende skyline, de stad heeft met de New Orleans de hoogste woontoren en met de Maastoren het hoogste kantoorgebouw van Nederland.
Evert Buitendijk profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Evert Buitendijk

I'm an photographer from Rotterdam the Netherlands interested in sports, events, HDR, landscape and architectural photography.

Alle werken van Evert Buitendijk


Waarom je kiest voor Skyline Rotterdam als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Skyline Rotterdam van Evert Buitendijk

Koop de foto Skyline Rotterdam van Evert Buitendijk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 143 523
Kies het materiaal Meer info
Art Frame
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
132,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden