Socialistische broederkus

Socialistische broederkus van Steve Van Hoyweghen

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Socialistische broederkus

van Steve Van Hoyweghen

Socialistische broederkus van Steve Van Hoyweghen

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 121889
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 gratis verzending!

Omschrijving

De socialistische broederkus was een speciale vorm van begroeting tussen staatslieden in het voormalige Oostblok. Het bestaat uit een omhelzing en een wederzijdse kus (of meerdere kussen) op de wang of op de mond. Deze kus symboliseerde de bijzondere broederschap tussen de socialistische (communistische) staten.

De broederkus tussen Erich Honecker en Leonid Brezjnev in 1979 werd beroemd nadat deze gefotografeerd werd en zich verspreidde. In 1990 werd door Dmitri Vrubel een graffitischildering op de Berlijnse Muur gezet getiteld Mein Gott, hilf mir, diese tödliche Liebe zu überleben ("Mijn God, help mij, deze dodelijke liefde te overleven"). In 2009 kreeg Vrubel de opdracht de schildering te restaureren zodat die nog vele jaren zichtbaar zou blijven.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Socialistische_broederkus

Dit werk wordt aangeboden door Steve Van Hoyweghen

Steve Van Hoyweghen profielfotoIk ben Steve Van Hoyweghen, een Belgische fotograaf. Fotografie en fotomanipulaties zijn mijn gereedschappen. Maar het is de uitdaging, de creativiteit, het idee, 'stelen met trots', of gewoon het 'gelukkig toeval' dat echt vorm geeft aan mijn beelden. Dit is voor mij een uitdagende ontdekkingstocht sinds jaren. Ik ben geen professionele fotograaf, dus heb ik alle vrijheid om mij te concentreren op de dingen die mij echt aanspreken. Ik heb een brede interesse qua onderwerpen. Maar ik concentreer me voornamelijk op conceptuele stillevens, reisfotografie, fotomanipulatie, stedelijke en architectonische onderwerpen.

Alle werken