Socialistische broederkus

van Steve Van Hoyweghen

- Werkcode: 121 889

Steve Van Hoyweghen over Socialistische broederkus

De socialistische broederkus was een speciale vorm van begroeting tussen staatslieden in het voormalige Oostblok. Het bestaat uit een omhelzing en een wederzijdse kus (of meerdere kussen) op de wang of op de mond. Deze kus symboliseerde de bijzondere broederschap tussen de socialistische (communistische) staten.

De broederkus tussen Erich Honecker en Leonid Brezjnev in 1979 werd beroemd nadat deze gefotografeerd werd en zich verspreidde. In 1990 werd door Dmitri Vrubel een graffitischildering op de Berlijnse Muur gezet getiteld Mein Gott, hilf mir, diese tödliche Liebe zu überleben ("Mijn God, help mij, deze dodelijke liefde te overleven"). In 2009 kreeg Vrubel de opdracht de schildering te restaureren zodat die nog vele jaren zichtbaar zou blijven.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Socialistische_broederkus
Socialistische broederkus vind je in de categorieën Berlijn, Berlijnse Muur, Blauw, Broederschap, Communisme, Contemporary, Fotografie, Graffiti, Graphics, Illustraties, Kus, Kus (groep), Leonid Brezjnev, Liefde, Modern, Muur (bouwsel), Oktoberfest, Popart, Rood, Roze, Socialisme, Stilleven, Tekeningen en Urban / Street.
Steve Van Hoyweghen profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Steve Van Hoyweghen

Ik ben Steve Van Hoyweghen, een Belgische fotograaf. Fotografie en fotomanipulaties zijn mijn gereedschappen. Maar het is de uitdaging, de creativiteit, het idee, 'stelen met trots', of gewoon het 'gelukkig toeval' dat echt vorm geeft aan mijn beelden. Dit is voor mij een uitdagende ontdekkingstocht sinds jaren. Ik ben geen professionele fotograaf, dus heb ik alle vrijheid om mij te concentreren op de dingen die mij echt aanspreken. Ik heb een brede interesse qua onderwerpen. Maar ik concentreer me voornamelijk op conceptuele stillevens, reisfotografie, fotomanipulatie, stedelijke en architectonische onderwerpen.

Alle werken van Steve Van Hoyweghen


Waarom je kiest voor Socialistische broederkus op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Socialistische broederkus van Steve Van Hoyweghen

Koop de illustratie Socialistische broederkus van Steve Van Hoyweghen op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 121 889
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
117,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden