Spiegling

Spiegling van Gijs Rijsdijk

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Spiegling van Gijs Rijsdijk

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 334960
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
88 gratis verzending!

Omschrijving

Op Hodenpijl was oorspronkelijk een rooms-katholieke kerk De bijbehorende pastorie is in 1872 gebouwd. Deze neoclassicistische kerk werd gebouwd naar een ontwerp van de Haagse architect Arend Roodenburg. De huiskapel van de oudere pastorie de Herdershof is ouder. Deze werd in 1720 gebouwd ter vervanging van een kerkje dat aan de andere kant van de vaart stond.

Het gebouw functioneerde ruim 120 jaar als kerk, toen in 1963 de laatste mis werd opgedragen. Daarna dienden kerk en pastorie enkele decennia als uitgeverij en pakhuis. De rooms-katholieke begraafplaats achter het complex is nog altijd in gebruik.

In 2004 werd de kerk verkocht en verbouwd tot cultuurkerk. De vernielde glas-in-loodramen werden gerestaureerd. Een vernieuwde koepel in oude stijl werd in 2006 geplaatst. Kunstenaar Ruud Krijnen bracht nieuwe muurschilderingen aan. De kerk wordt sindsdien geëxploiteerd als restaurant en kunstcentrum Op Hodenpijl. Onder deze naam was de plaats daar generaties lang bekend.

Dit werk wordt aangeboden door Gijs Rijsdijk

Gijs Rijsdijk profielfotoFotografie is voor mij vooral naar buiten gaan en vastleggen wat ik mooi vind . Mijn foto's kenmerken zich door contrast en kleur met oog voor dimensies. Landschapfotografie vormt dan ook het grootse deel van mijn werk, hoewel ik andere vormen van fotografie niet schuw.

Alle werken