Spuisluis en Museum Flehite

Spuisluis en Museum Flehite van Manuel Speksnijder

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Spuisluis en Museum Flehite

van Manuel Speksnijder

Spuisluis en Museum Flehite van Manuel Speksnijder

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 269481
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
90 gratis verzending!

Omschrijving

Aan de stadskant van de Koppelpoort in Amersfoort tussen het Grote Spui en Kleine Spui in ligt de Spuisluis. De sluis is gebouwd rond 1400 en diende voor de ontwatering en als scheepvaartsluis voor de grachten van Amersfoort. Tegenwoordig functioneert de spuisluis als peil regulerend werk voor de grachten van Amersfoort.
Museum Flehite (op de achtergrond) is het historische museum voor Amersfoort en Eemland. Het is in 1880 opgericht door de Oudheidkundige Vereniging Flehite (1878), de naam is afkomstig van de oude gouw Flehite (of eigenlijk Flethite). In 1890 werd het eerste van de huidige drie panden aan de Breestraat betrokken. Sinds 1976 wordt het museum beheerd door een aparte stichting.
Van 2007 tot 2009 was het museum gesloten in verband met de ontdekking (en het verwijderen van) asbest, en vervolgens een ingrijpende verbouwing. Tot die tijd werden de tentoonstellingen elders gehouden. Het museum werd op 16 mei 2009 heropend voor het publiek.
De foto is geschoten op 2 juli 2016 vanaf het bruggetje tussen het Grote Spui en Kleine Spui.

Dit werk wordt aangeboden door Manuel Speksnijder

Manuel Speksnijder profielfotoHallo! Mijn naam is Manuel Speksnijder. Ik ben getrouwd met Corine en samen hebben we twee prachtige jongens. Beide jongens houden van fotografie. Ze vinden het leuk om voor de camera te staan maar er achter nog veel leuker. Mijn profielfoto is geschoten door mijn jongste zoon met de camera van mijn iPhone. We wonen in Amersfoort. Ik werk in de IT als Solution Architect en Manager Pre-Sales. Als ik niet op kantoor ben dan vind je me op de golfbaan of met mijn Canon camera. Ik vind het geweldig om mensen blij te maken met mijn foto's.

Alle werken