Stadhuis Rotterdam, Binnentuin

Stadhuis Rotterdam, Binnentuin van Jan Sluijter

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Stadhuis Rotterdam, Binnentuin van Jan Sluijter

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 342285
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
116 gratis verzending!

Omschrijving

De binnentuin aan de achterzijde van het Stadhuis.

Op de muren van de koepel staan beeldgroepen, uitgevoerd in brons, van de kunstenares Loekie Metz. Zij herinneren aan de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder in de linkergroep staat de tekst: ‘Verberg de verdrevenen, verraad vluchtelingen niet. Jes.16:5’ met daaronder ‘Indachtig 10.000 joodse inwoners van Rotterdam’. Aan de pilaren zijn reliëfs van dezelfde kunstenares bevestigd, die de verschrikkingen van de Jodenvervolging uitbeelden. De kunstwerken werden op 27 oktober 1981 onthuld door Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Dit werk wordt aangeboden door Jan Sluijter

Jan Sluijter profielfotoIk maak foto’s die imago’s versterken. Van gebouwen, bedrijven, merken én mensen.
Wat vertellen gebouwen over de relatie met hun omgeving, de seizoenen, de mensen die erin wonen, werken of recreëren? Met mijn foto’s wil ik de verhalen onthullen die verscholen zitten achter de architectuur.

Details en grappige of handige oplossingen van de ontwerper zijn vaak beeldbepalend. Of het nu gaat om hypermoderne of klassieke architectuur, interieur of exterieur. Of juist om de overgang tussen binnen en buiten. Mijn foto’s doen recht aan de visie van de ontwerper. Ze accentueren de sfeer die gebruikers graag willen ervaren in de schil die hen omringt. Ik maak zichtbaar, voelbaar, hoe die schil optimaal gebruikt kan worden en tot zijn recht komt.
Ik verdiep me graag en volop in de geschiedenis van architectuur en vormgeving. In technische innovaties in mijn vak, maar vooral ook in mensen. Ik leg ze zó vast dat ze uitstralen op hun gemak te zijn. In hun werk, hun werkomgeving, op de plek waar ze hun vrije tijd doorbrengen.

Misschien mede dankzij mijn ervaring als human resource manager kan ik als fotograaf bijdragen aan zelfvertrouwen. Imago’s versterken – van gebouwen, bedrijven, merken én mensen. Mijn fotografie is maatwerk, dat waar mogelijk in overleg met de opdrachtgever zorgvuldig wordt voorbereid. In een kort gesprek krijgen we samen het beoogde doel en de sfeer meestal snel helder.

Alle werken