Staircase (Urbex)

van Jaco Verheul

- Werkcode: 245 303

Jaco Verheul over Staircase (Urbex)

Cokeries d'Anderlues
De Cokerie d'Anderlues was een cokesfabriek te Anderlues gelegen in Belgische provincie Henegouwen.
De oorsprong van dit bedrijf ligt bij een mijnbouwonderneming. In 1867 fuseerden de in 1860 opgerichte Société Charbonniére du Midi d'Anderlues en de in 1858 gestichte Société du Bois de la Haye tot de Société d'Anderlues, die in 1894 werd omgedoopt tot S.A. des Houillères d'Anderlues. De mijnbouwactiviteiten, die reeds in 1850 begonnen waren, werden tot 1967 uitgevoerd, en in 1969 kwam een definitief einde hieraan. Aan het mijnbouwverleden herinnert een grote terril.
In 1906 werd op het 31,5 ha grote terrein een cokesfabriek gebouwd, waar tevens de restproducten die vrijkwamen bij de zuivering van het cokesovengas werden verwerkt tot pek, benzeen en dergelijke. In 1908 bedroeg de productie 74 kton cokes/jaar. Er werd vooral gietcokes vervaardigd, een kwaliteit die niet voor het hoogovenbedrijf, maar voor onder meer ijzergieterijen werd gebruikt. Pas vanaf 1970 ging men ook hoogovencokes produceren onder het merk "Cokan".
Nadat in 1969 de mijnbouw definitief was beëindigd maakte men nog gebruik van de in de terril aanwezige steenkool, terwijl men tevens zijn toevlucht nam tot geïmporteerde steenkool. In 1971 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in S.A. des Cokeries et Houillères d'Anderlues, afgekort tot Cokeries d'Anderlues. De productie van ammoniumsulfaat werd beëindigd in 1987. In 1979 werd nog 120 kton steenkool per jaar verwerkt, wat 1
Staircase (Urbex) vind je in de categorieën Architectuur, Fotografie, Stilleven, Trappen, Treden, Urban / Street, Verlaten plekken en verval.
Jaco Verheul profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jaco Verheul

Gewoon mooie foto's en voor elk wat wils.

Alle werken van Jaco Verheul


Waarom je kiest voor Staircase (Urbex) als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Modern alternatief voor canvas
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Staircase (Urbex) van Jaco Verheul

Koop de foto Staircase (Urbex) van Jaco Verheul op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 245 303
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
106,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden