Station Groningen, Peerd van ome Loeks (kleur)

Station Groningen, Peerd van ome Loeks (kleur) van Klaske Kuperus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 343755

Station Groningen, Peerd van ome Loeks (kleur) van Klaske Kuperus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
92 gratis verzending!
Station Groningen, Peerd van ome Loeks (kleur) van Klaske Kuperus

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Stationsplein van Hoofdstation Groningen met het Peerd van ome Loeks.
Mijn roots liggen in Groningen, en ik hou van de stad en van haar station, dat door de Groningers liefkozend "Hoofdstation" wordt genoemd. Ik heb er heel wat voetstappen liggen!
Deze foto's heb ik gemaakt als vrije serie voor mijn examen in 2016 aan de School voor Fotografie in Breda.
Het Hoofdstation van Groningen, met renaissance- en gotische stijlelementen, is een ontwerp van de Nederlandse architect Isaac Gosschalk en werd voltooid in1896. Het behoort tot de fraaiste stationsgebouwen van Nederland. Tegenwoordig is het gebouw door de aanpassingen aan het stationsplein een markante mix van heden en verleden. Het golvende plein, waar het Peerd van Ome Loeks geen gras meer vindt om van te grazen, vormt het dak van de enorme fietsenstalling.
Ik hou van dit station met zijn karakteristieke, industrieel aandoende, stalen perronoverkappingen en de de adembenemend mooie stationshal, met haar schitterende sierplafond van papier collé, waar je steeds weer het klapperende geluid hoort van de oude, automatische deuren met hun prachtige glas-in-lood raampjes.
Ik hoop dat jullie ook geraakt worden door de karakteristieke schoonheid van dit station en dat één, of meerdere werken hun weg vinden naar jouw thuis!

Over Klaske Kuperus

Klaske Kuperus profielfotoWat leuk dat je komt kijken in mijn shop! Dat betekent dat je geïnteresseerd bent in mijn werk, en daar word ik hartstikke blij van! Graag stel ik me even aan je voor. Ik ben spontaan en creatief, getrouwd, moeder van een prachtige dochter en oma van twee schatten van kleinkinderen. En … ik ben een enthousiaste en gedreven fotograaf! Vanaf het moment dat ik als pubermeisje de wereld voor het eerst bekeek door de lens van een camera was mijn liefde voor fotografie geboren. Die liefde is nooit meer overgegaan en sinds een aantal jaren heb ik het geluk dat ik kan werken als professioneel fotograaf. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het maken van reportages, portretten en zakelijke fotografie voor websites van instellingen en bedrijven. Voor mijn vrije werk zoek ik graag de natuur op, of een mooie stad. Industrieel erfgoed en architectuur laat mijn hart sneller kloppen. Abstracte fotografie prikkelt mijn creativiteit. En, ik hou van het fotograferen van mensen. Ik observeer graag. Ontdekken wie er ten diepste schuilgaat achter een gezicht en de ziel van een persoon vangen in beeld vind ik een van de mooiste dingen die er is. Ik zoek naar dramatisch licht, contrasten. Ik zie schoonheid in volmaaktheid, maar ook in verval. Echtheid, puurheid en passie raken me. Beelden hiervan vindt je terug in mijn shop. En ik zou het fantastisch vinden als jij door een van deze beelden zó wordt geraakt dat je het aan jouw muur wilt hebben om er steeds weer naar te kijken! Liefs, Klaske

Alle werken