Station Groningen (kleur)

Station Groningen (kleur) van Klaske Kuperus

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Station Groningen (kleur) van Klaske Kuperus

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 343765
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
93 gratis verzending!

Omschrijving

Hoofdstation Groningen, gezien vanaf het Groninger Museum.
Mijn roots liggen in Groningen, en ik hou van de stad en van haar station, dat door de Groningers liefkozend "Hoofdstation" wordt genoemd. Ik heb er heel wat voetstappen liggen!
Deze foto's heb ik gemaakt als vrije serie voor mijn examen in 2016 aan de School voor Fotografie in Breda.
Het Hoofdstation van Groningen, met renaissance- en gotische stijlelementen, is een ontwerp van de Nederlandse architect Isaac Gosschalk en werd voltooid in1896. Het behoort tot de fraaiste stationsgebouwen van Nederland. Tegenwoordig is het gebouw door de aanpassingen aan het stationsplein een markante mix van heden en verleden. Het golvende plein, waar het Peerd van Ome Loeks geen gras meer vindt om van te grazen, vormt het dak van de enorme fietsenstalling.
Ik hou van dit station met zijn karakteristieke, industrieel aandoende, stalen perronoverkappingen en de de adembenemend mooie stationshal, met haar schitterende sierplafond van papier collé, waar je steeds weer het klapperende geluid hoort van de oude, automatische deuren met hun prachtige glas-in-lood raampjes.
Ik hoop dat jullie ook geraakt worden door de karakteristieke schoonheid van dit station en dat één, of meerdere werken hun weg vinden naar jouw thuis!

Dit werk wordt aangeboden door Klaske Kuperus

Klaske Kuperus profielfotoMijn camera en ik, struinen door de natuur of een levendige stad vol verhalen en alleen maar fotograferen wat mij persoonlijk opvalt en raakt. Daar kan ik me volledig in verliezen en alles om me heen vergeten. Dit is waarom fotografie niet alleen mijn werk maar ook mijn passie is.
Werkzaam vanuit Axel in Zeeland verzorg ik zowel zakelijke- als particuliere reportages. Voor mijn vrije werk zoek ik graag de natuur op, of een mooie stad. Industrieel erfgoed en architectuur laat mijn hart sneller kloppen. Abstracte fotografie prikkelt mijn creativiteit. En, ik hou van het fotograferen van mensen. Ik observeer graag. Ontdekken wie er ten diepste schuilgaat achter een gezicht en de ziel van een persoon vangen in beeld vind ik een van de mooiste dingen die er is. Ik zoek naar dramatisch licht, contrasten. Ik zie schoonheid in volmaaktheid, maar ook in verval. Echtheid, puurheid en passie raken me. Beelden hiervan vindt je terug in mijn shop. Vrijwel alle werken zijn verkrijgbaar in kleur en zwart-wit. En als je zelf nog andere wensen hebt wat betreft de bewerking van een werk, laat het me dan weten.
Geniet van mijn werk!

Een hartelijke groet,
Klaske

Alle werken