Stationsklok Gare d'Orsay Parijs

Stationsklok Gare d'Orsay Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Stationsklok Gare d'Orsay Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 86989

10% voorjaarskorting
Nog 6 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
102 92 gratis verzending!

Omschrijving

Een van de stationsklokken van het voormalige treinstation Gare d'Orsay in Parijs.
Het gebouw ligt langs de rivier de Seine tegenover het Louvre en werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Parijs in 1900 door de Compagnie d'Orléans. Die wilde de nieuwste, geëlectrificeerde treinen tot in het hart van Parijs brengen. Na 1939 bediende het station echter alleen nog maar de buitenwijken, omdat de perrons te kort werden voor de moderne, lange treinen.

Daarna heeft het gebouw diverse functies gehad, totdat het in1986 z'n hedendaagse bestemming bereikte van kunstmuseum. Het heet nu Musée d'Orsay en laat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 zien.

Ik moet toegeven dat ik de geschiedenis van het gebouw nog niet kende toen ik de foto nam, mij viel vooral de classicistische gevel en de mooie stationsklok op. Maar met de geschiedenis erbij is het nóg een beetje mooier.

Over Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoWelkom in mijn shop bij Werk aan de Muur. Ik maak graag eenvoudige foto's met een serene sfeer. En niet alleen de natuur is daarbij een dankbaar onderwerp, ook een stad als Parijs of eenvoudige voorwerpen inspireren me tot het maken van sfeervolle, nostalgische en ook abstracte beelden. Bij mijn abstracte foto's daag ik de kijker uit om eens stil te staan bij wat je ziet. Een andere kijk biedt vaak een nieuw perspectief...

Alle werken